North Carolina Ülikooli uurimisgrupp küsitles 964 sõjaväelist meditsiinikeskust külastanud naist. Tegemist on kas aktiivsete sõjaväelaste, reservohvitseride või nende perekonnaliikmetega vanuses 18-87.

Ligi 99 protsenti regulaarses günekoloogilises kontrollis käivatest naistest oli mures mõne seksuaalse probleemi pärast. 87 protsendile teeb muret nende ükskõiksus seksi vastu, 83 protsendil on raskusi orgasmi saamisega, 71 protsenti kannatab vahekorra ajal valu all, 66 protsenti tunneb end oma kehas ebamugavalt, 67 protsendil jäävad seksuaalsed vajadused rahuldamata ning 63 protsenti vajab lisainformatsiooni seksuaalküsimuste kohta.

44 protsenti ütles, et neid on kas füüsiliselt või emotsionaalselt kuritarvitatud ning 42 protsenti kinnitas, et neid on elu jooksul sunnitud vahekorda astuma, teatas Reuters.

85 protsenti naistest oli abielus. Üldiselt näitas uuring, et abialunaistel ja leskedel oli vähem probleeme kui üksikutel. Kõrgem haridustase tõi kaasa ka probleemide kasvu.

Eelnevad uuringud laiema üldususe peal on näidanud madalamat kaebuste protsenti. Selle üheks põhjuseks peavad küsitluse läbiviijad tõsiasja, et seekord uuritud sihtgrupp oli rohkem huvitatud olukorra parandamisest ja abi saamisest.

Igal juhul tuleb aru anda, et seksuaalsus on elu kvaliteedi üks näitaja ja hoolimata sellest, kas patsient oskab või ei oska nii intiimsetel teemadel arstiga usalduslikult suhelda, peaks iga oma ravialuse tervise eest muretsev arst suutma suunavate küsimustega probleemi jälile jõudma.