Üks peamine selgitus prantslaste ja ameeriklaste kaalu vahes on restoranides serveeritavate portsjonite suurus, mis USA-s on tunduvalt suurem. Lisaks on toiduainepakendid ning maiustused kauplustes USA-s suuremates pakendites kui Euroopas.

Teised eksperimendid näitavad, et mida suuremat taldrikut söömisel kasutame, seda suurema portsjoni endale tavaliselt ka tõstame.

Meie aju võib siiski olla ebausaldusväärne. Viimasel ajal on levinud tootjate hulgas väikeste pakendite tootmine, müües näiteks väikeses koguses kompvekke ja kartulikrõpse. Selle eesmärgiks on lasta inimestel lubada endale vahel midagi head, ilma et neid ohustaks kaalutõus.

USA-s läbi viidud uuringud näitavad siiski, et paljud petavad end väikeste pakenditega ning tarbivad tegelikult rohkem. Sama juhtus light-toodete turule tulles, mil inimesed tarbisid suuremas koguses toitu, kuna arvasid, et võivad seda nüüd endale lubada, ilma et kehakaal tõuseks.

Sõltumata sellest, kas soovime kaalust alla võtta või kaalu hoida, on kõige tähtsam relv meie aju. On oluline teada saada, kui palju energiat meie keha vajab ning kui palju me igapäevaselt toiduga tegelikult omastame.

Allikas: www.nyttigt.eu