Otsustasin, et panen ka kirja oma kaalulangetamise loo. Ühel hetkel avastasin, et olen kuidagi kohmakaks muutunud ja miski nagu ripub üle püksivöö. Teekond sai alguse selle aasta mai alguses, kui olin külas oma noormehe vanematel. Nagu ikka, siis külas kostitati mind kõige hea ja paremaga, alustades pirukatest ja lõpetades igasuguste praadide ja magustoitudega. Imelik oleks olnud ka ära öelda, need maitsesid ju niivõrd imehästi. Nii ma siis olingi andnud sõrme ja juba läkski terve käsi.

Maalt koju sõites mõtlesin juba teepeal, et esimese asjana ma kodus kaalun end. Samas tekitas see mõte minus hirmu, sisimas ju teadsin, mis sealt vastu vaatab. Ja tulemus — uskumatu 69kg minu 163cm juures! Tekkis automaatne masendus ning otsustasin, et tuleb oma toitumist muuta ning tervislikke eluviise harrastama hakata.

Muutsin oma toitumist

Alates järgmisest hommikust alustasin iga hommikut pudru ja teega/suhkruta kohviga, millele võtsin vahel kõrvale ka ühe täisteravõileiva juustuga. Järgnes vahepala, vastavalt kas siis banaan, õun või maitsestamata jogurt. Lõunaks sõin tavaliselt toorsalatit ja kõrvale kanafileed, kala või liha. Jälgisin ka taldrikureeglit: pool minu söögist oli alati salat, veerand liha ja ülejäänud veerand lisand (kartul, riis, tatar või midagi muud). Õhtusöök oli kergem, näiteks salat tomatist ja kurgist või siis küpsetatud köögiviljad. Lisaks sai igapäevaseks harjumuseks juua rohelist teed ja ohtralt vett (õnneks on vesi alati meeldinud). Hea ütlemine “hommikul söö kui kuningas, lõunal kui keskklass ja õhtul kui kirikurott” sobis ka mulle ja tundub, et ka mõjus. Algul oli loomulikult raske, kui õhtuti televiisori ees noormees näiteks midagi eriti head sõi, aga ma harjusin sellega. Minu söömised lõppesid 2-3 tundi enne magamaminekut ning mingisuguseid allaandmisi ei tohtinud olla. Päris kõigest ma loobuda ei saanud, mõni päev ikka tekkis tahtmine süüa natuke šokolaadi, pidustusel tordilõik või kringlitükk. Piimašokolaad asendus mõru tumeda šokolaadiga ja see rahuldas ka magusaisu pikemaks ajaks.

Mida rohkem ma liikusin, seda enam see mulle meeldis

Pidasin kinni ka kokkuleppest endaga, et pean iga päev liikuma vähemalt 30 minutit. Tasapisi hakkasin juba rohkem liikuma, sest see lausa meeldis mulle ja tekitas hea enesetunde. Õhtuti meeldis mulle teha pikki jalutuskäike ja see meeldib siiani. Vahepeal otsustasin ka jooksmas käima hakata, kuid leidsin, et see pole siiski päris minu jaoks. Mulle sobis pigem variant, et teen nii jooksu kui kiirkõndi üheaegselt ehk jooksen 10min ja kõnnin kiiresti 2-3min ja siis jälle jooksen. Lisaks leidsin, et kuna mul ei ole võimalusi käia spordisaalides rühmatreeningutel, siis peaksin ise midagi natuke kodus tegema ja hakkasin ka kõhulihaseid tegema (see harjumus sai tegelikult alguse ühest Facebooki postitusest, kus andsin lubaduse, et teen iga päev nii palju kõhulihaseid kui on like vajutajaid ja sedasi tervelt 1 kuu järjest).

Ka ekstreemne dieet ei jäänud proovimata

Kui veel toitumisest rääkida, siis vahepeal tegin ka ekstreemsusi. Proovisin kurikuulsat Atkinsi dieeti. See tähendas minu jaoks süsivesikutevaeset toitumist, keelatud olid kõiksugused leivad, saiad, maiustused, makaronid, kartul, suhkur jne. Tarbida tuli rohkelt valgurikast toitu, lubatud söögid olid muna, praetud liha, juust, jogurt, piim, teatud alkohol. Selliselt toitusin kuskil 5-6 päeva, aga siis hakkas tervisele. Tekkis väsimus ja muutusin tujukaks, sest ei jõudnud enam liikuda. Organism lihtsalt ei saanud enam toidust kõike eluks vajalikku. Otsustasin jätkata tavapärast toitumist ja sain ka taas liikuma. Jätkusid igaõhtused jalutuskäigud ning igapäevased kõhulihaste harjutused.

Kaotasin nelja kuuga 11,5 kilo

Tulemustest siis ka — olen kaotanud selle 4 kuu jooksul oma kehakaalust 11,5kg, ümbermõõdud on vähenenud päris palju ja riidekapp on uuenenud. Kõht ei ripu üle püksiääre ja näeb suhteliselt kena välja. Atkinsi dieet viis kaalust 4 kilogrammi. Loomulikult on olnud ka kõikumist, seda just viimase 2 kuu jooksul ja pärast Atkinsi Dieeti. Hetkel kaalun 57,5kg ja olen oma kehaga suhteliselt rahul. Ideaalis sooviksin kaaluda 55kg, seega on veel natuke mida langetada ja olen kindel, et Kaaluabi keskkonnas toitumispäevikut täites see ka õnnestuks. Seega ma ei ole veel lõpetanud, kuigi minu loost võib mineviku vormis kirjutades selline mulje jääda.

Lisan veel mõned head mõtted, mis on minu jaoks selle 4 kuu jooksul olulised olnud:

  • Kui Sa ei tee seda, mis on Su kehale parim, siis oled Sina see kes kaotajaks jääb.
  • Kui Sa arvad, et suudad, siis Sa suudadki, kui arvad, et ei suuda, siis Sa ei suudagi.

Olen arvamusel, et inimeses peab kõigepealt olema TAHTEJÕUD, siis tulevad ka tulemused. Lõpptulemused on seda väärt, et leida endas tahtejõud ja alustada juba täna.

Kallis lugeja, saada sinagi meile enda lugu!

Võiduloo saatjale annab Kaaluabi kuuekuulise Kaaluabi lehekülje kasutusõiguse ning lisaks veel Kaaluabi logoga pasta lusika-riivi komplekti. Teise ja kolmanda koha vääriliste lugude autoreid premeerime kolmekuise Kaaluabi kasutusõigusega ning lusika-riivi komplektidega.
Teie lugusid ootame 20nda septembrini aadressile naistekas@delfi.ee ja valitud lood avaldame Naistekas.