On toite, mis võivad põhjustada jalgades põletikku, väljendudes enamasti paksendina jalalaba või kanna ümber. Põletikku soodustavad rafineeritud jahu, suhkur ja transrasvad, mida leidub pagaritoodetes ning kiirtoidus. Need tõstavad kiiresti veresuhkru taset. Põletikku võib põhjustada ka krooniline allergia teatud toiduainete vastu.

Põletikku aitavad vähendada omega-3 rasvhapete tarbimine, mida leidub näiteks lõhes, või toitumise täielik muutmine, hakates tarbima rohkem aedvilju, värskeid köögivilju ning vältides täielikult rafineeritud tooteid.

Tugevat mõju jalgade tervisele avaldavad perifeersete arterite haigused ning diabeet. Mõlemad võivad kahjustada jalgu, vigastades artereid, mis toovad verd alajäsemetesse. Korralik toitumine aitab aga kehal kõige selle vastu võidelda: vältides toidus küllastunud rasvhapete ja transrasvade kogust, süües rohkem puu- ja köögivilju, vähendad riski haigestuda perifeersete arterite haigusse.

Kui sul juba on dieet, ei tasu oma toitumisele siiski käega lüüa, sest tervislik ja tasakaalustatud toitumine aitab parandada jalgade tervist. Toit sisaldagu palju täisteratooteid, kaunvilju, köögivilju, puuvilju ning pähkleid. Nii kindlustad, et kogu sinu organism, alates jalgadest, jätkab sinu truud ja head teenimist.

Allikas: everydayhealth.com