1. Magusale EI

Lihtne on öelda, et tänasest alates söön korralikult ja tervislikult, kuigi olen seda tegelikult kogu aasta jooksul teinud. Mõnikord lihtsalt tuleb magusaisu peale, kuigi teatavasti tekitab magus palju lisakilosid.

Pimedast räsitud organismile sobivad paremini hapukad ja mõrud maitsed. Rohkesti organismile vajalikku C- vitamiini leidub näiteks toores hapukapsasas, mis on tänu loomulikule hapendusprotsessile üks parimaid kevadisi vitamiiniandjaid ja seedeelundite töö ergutajaid. Käi turul, kauple turumammidega ja osta nende käest kapsast! Hea maitse on garanteeritud!

2. Ma vajan õhku…

Kevadine õhk on täis linnulaulu, värskeid lõhnu ja päikest. Miks mitte siis ennast selle abil värskendada? Ära unusta, et õhk võib olla veel jahe ja hetkelise heaolu nimel võid pikaks ajaks haigeks jääda.

Kasuta kevadet enda jaoks positiivses võtmes ära. Hommikul jala tööle, kontoris istumise asemel läptopiga parki, kerge lõunasöök välikohvikus ja õhtul kodus avatud aken- need on peamised võimalused, kuidas endale kevadõhk ligi lasta.

3. Puhka ennast välja

Kuigi Sinu naine arvab, et magamine on puhas laiskus ja kodutööde eest hoidumine, siis tegelikult see nii päris ei ole. Nimelt taastub magades inimese organism väsimusest kõige paremini. See on juba lapsepõlvest järeleproovitud teema…

Pea meeles, et puhkamiseks ei saa nimetada teleka ees niisama lesimist või sõpradega napsutamist. Viimase tegevuse puhul võid olla kindel, et „puhkusest” taastumiseks peab keha päris palju vaeva nägema. Kui tahad kindel olla, et järgmisel kevadel ei kordu sama jama, mis tänavu, siis puhka ennast sellel suvel korralikult välja!

4. Kevadel seksime hommikuti

Seks on üks neist „vähestest” meeldivatest tegevustest, mis annab lisaks naudingule ka piisavalt värskust ja energiat. Kui seksida hommikuti, peaks loogiliselt terveks päevaks olema tagatud piisav energiakogus ja lisaks ka meeldiv emotsioon, mille abil pingelisest päevast lihtsalt „läbi raiuda”.

Loomulikult ei taha me öelda, et seksimine pole muul ajal mõistlik. On ikka ja veel kuidas…Nendele meestele, kes hetkel ei seksi, soovitame leida silmarõõm, kelle nimel pingutada!

5. Karastusjoogid on kevadel OUT

Kiire elutempo toob kaasa olukorra, kus energiavajadus on pidevalt kõige kõrgemal tasemel. Energiat saab kõige lihtsamal viisil erinevatest karastusjookidest, mis on täis säilitus- ja magusaineid. Kuigi üksi toit ega jook ei ole mõistliku tarbimise korral sinu organismile jäädavalt kahjulik, ei sisalda karastusjoogid vähimalgi määral tarviklikke vitamiine.

Poest on võimalik leida suures valikus värskelt toodetud apelsini-, õuna-, või porgandismuutisid. Kõik need mahlad ei sisalda vähimalgi määral säilitusaineid ja on täis erinevaid vitamiine. Veelgi meeldivam tegevus oleks aga see, kui pressida endale igal hommikul köögis klaasitäis mahla, kuid ….

6. Vaheta oma garderoob välja

Oled sa mõelnud sellele, miks naised mõtlevad alatihti uutele ja moekatele riietele? Eks ikka sellepärast, et näha hea välja, saada hulgaliselt komplimente ja läbi selle tunda rõõmu lihtsalt olemisest. Kas mees peab siis kehvem olema?

Kui võimalusi on, siis võib muidugi igal aastaajal endale kapitäie riideid osta. Kui mõistus veel olemas, siis võib alustada ka lihtsalt näiteks erksavärvilisest triiksärgist või uuest lipsust. Detailid teevad seda huvitavamaks, mida rohkem nad „halli massi” seest välja paistavad! Kõige lihtsam variant otse kevadesse minemiseks on lihtsalt talveriiete kappi panemine!

7. Mõtle positiivselt

Appi, jälle see soovituste- soovitus, et igal ajal mõelge ainult positiivselt. See ju ei ole võimalik ja kokkuvõttes ma ei tahagi hästi mõelda, tahan olla pahatahtlik ja teiste suhtes kiuslik… Aga kui siiski veel prooviks?

Inimene peab ikka täiesti tundetu tüüp olema, kui kevadpäike, lõhnavad lilled ja siutsuvad linnud ei pane teda pisiasjadest rõõmu tundma ja häid mõtteid mõtlema. Alati võib jääda mõtlema, kas klaas on pooltühi või pooltäis, kuid selge on see, et pooltühi klaas saab kiiremini tühjaks. Kui mõelda teistmoodi, võid kindel olla, et kevadväsimusest saad jagu alles jaanipäevaks.

8. Sportima

Kevadväsimuse üheks tekkepõhjuseks on kindlasti asjaolu, et kevadel kiireneb inimeste ainevahetus ning organism kulutab talvega võrreldes energiat kiiremini. Et kevadväsimusest edukalt üle saada, tuleks pidevalt tegeleda keha trennimisega, et sinu organism kohaneks uute oludega paremini.

Sportimisega oleks tegelikult pidanud alustama juba talvel, sest kevadisel ajal oma keha vormimisega alustades, võib sind ohustada ülekoormus, sest organism peab lisaks sportimisest tingitud väsimusele võitlema veel ka kevadväsimusega. Sellise topeltkoormuse tulemusi teavad paljud…
Kas teadsid?

Kevadväsimus on Sinu organismi nõrkuse näitaja ja tekib enamasti siis, kui Sa ei ole piisavalt mõelnud lõõgastumisele ja tööst puhkusele. Kevadväsimuse tunnused on eelkõige meeleolulangus, energia vähesus, unisus ja loidus. Kevadväsimuse puhul pole tegemist veel depressiooniga. Kui väsimus vaatamata muutunud eluviisidele 3-4 nädala jooksul ei taandu, pöördu kindlasti arsti poole!