Üks treeningkord kestab umbes tund aega ning see on jagatud erinevatesse momentidesse. Sammude kiirus on varieeruv ning kõige olulisem on õppida sünkroniseerima samme, hingamist ning mantrat.

Jalutuskäik algab harjutustega, mis peaksid keha äratama. Seejärel järgneb jalutuskäik intervallhingamisega, mida kutsutakse ka etapp-hingamiseks. Neli korda sisse hingata ning seejärel neli korda välja hingata. Üks iga sammu kohta. Seejärel mantra ”sa, ta, na, ma”. Samal ajal pane pöidlaots järjest kokku iga näpu otsaga. Ning korda seda uuesti.

Hingamine toimub läbi nina nagu tavalises joogas ning jalutuskiirus vaheldub. Erinevad hingamisviisid annavad erineva efekti. Suured sissehingamised annavad rohkem energiat, pikad väljahingamised kannavad endaga rahu. Erinevate etappide vahel toimub tavaline hingamine ning jalutuskäik. Treening lõpeb venituse ning meditatiivsete harjutustega.

Breathwalk mõjutab nii konditsiooni, vereringet, hormoonitasakaalu, südamerütmi, kopsumahtu ning mitte vähem oluline ei ole ka hingeline tasakaal.

Jooga-hingamine, jalutuskäik ning puhas loodus sobib kõikidele ning on väga tervislik. Breath-walki on võimalik teha teel tööle või koju ehk iga päev ringi liikudes. Kui armastad joogat, siis tasuks umbsetest ruumidest välja loodusesse tulla, eriti nüüd kevadel kui loodus tärkab ning kuidagi ei raatsi enam toas püsida.

Hingamine kombineeritud kõndimisega

  • Alusta kõndimist, proovi leida kehas rütm ja tasakaal. Tunneta, et kasutaksid kõndimisel kogu jalga. Selg sirgeks ning õlad lõdvestunud. Käed ripuvad pehmelt kõrval ning kiiguvad liikumisega kaasa. Pilk horisondile suunatud, keskenud vaikusele endas. Aeg: kaks minutit.
  • Jätka kõndimist ning alusta etappides hingamist. Hinga sisse ning ütle enda jaoks ”sa” (esimesel sammul) ”ta” (teisel sammul) ”na” (kolmandal) ja ”ma” (viiendal). Tee samamoodi välja hingates — ”sa, ta, na, ma” nelja sammu ajal. Aeg: Kolm minutit. Sa, ta, na, ma kasutatakse elus rütmi ja tasakaalu leidmise mantrana. Need sõnad peegeldavad eluringi.
  • Hinga pehmelt ning jaluta, keskendudes ees paistvale horisondile. Aeg: viis minutit.
  • Jätka etapphingamist mantraga ”sa, ta, na, ma”. Aeg: viis minutit.
  • Jaluta ilma mantra ning hingamiseta. Aeg: kolm minutit.
  • Etapphingamine mantraga. Aeg: kümme minutit.
  • Tavaline hingamine. Aeg: üks minut.
  • Alusta sammude aeglustamist, tunneta seda igas oma kehaosas. Aeg: kaks minutit.
  • Venitus. Breathwalk lõpeb venitusharjutustega, et lõõgastuda ning jaotada kogu energia kehas laiali. Vereringlus paraneb ning organism saab rohkem hapnikku.
  • Lõpetav mediatsioon. Sulge silmad, naerata kergelt, lase suunurkadel tõusta üles. Seisa suletud silmadega. Käi mentaalselt kogu jalutuskäik uuesti läbi, vaadates nagu panoraamfilmi. Kuula neid hääli, keha muutumist jalutuskäigu jooksul, käed, jalad, rind, selg, nägu… Vaata uuesti teel nähtud puid, päikest, teerada, varjusid.

Allikas: dn.se