Unetuse vastu aitavad sokid ja kindad
Kui sul on raskusi uinumisega ning sipled öösel rahutult voodis, ärgates hommikul justkui pohmelliga, pead oma käed ja jalad üles soojendama. Efektiivseim viis selleks on sokkide jalga jätmine või kinnaste kätte tõmbamine. Dr Beata O’Donaghue seletab selle lihtsa nipi toimimispõhimõtet sellega, et päeval on meie kehatemperatuur kõrgeim, öösel aga madalaim ning kui see vahemik väga tugevasti ei kõigu, saad sa paremini magada.

Banaan leevendab hemorroide
Pehme banaan sisaldab suhkruid, mis hemorroide pehmendab, vähendab ning aitab neil tagasi tõmbuda. Samuti on nendel suhkrutel antibiootiline mõju ning need kaitsevad nakatunud ala bakterite eest.

Pea liigutamine vähendab valu ja surinat kätes
Kui tunned, et käed hakkavad valutama või surisema, keera pead aeglaselt paremale ja vasakule, üles ja alla, tee peaga ringe ning vaata nii kõrgele üles kui saad. Surin on tavaliselt märk sellest, et oled liiga kaua ühes asendis olnud ning su kaelanärvid on kokku surutud. Pea liigutamine aitab pingest vabaneda.

Suhkur vabastab luksumisest
Kuigi keegi ei tea täpselt, mis luksumist põhjustab, arvatakse, et suhkrukuubiku imemine võib aidata tüütutest võpatustest jagu saada. Tasub proovida.

Külm dušš on abiks laienenud veresoonte puhul
Kuumaga veenilaiendid paisuvad ning põhjustavad ebamugavustunnet. Lihtsaim ja kiireim abinõu on jahe dušš, mis aitab veenidel uuesti kokku tõmbuda.

Köhimine viib süstilt mõtted mujale
Neile, kes kardavad nõelu kui tuld, peaks see mõte küll meeldima. Köhatamine vahetult enne süstimist viib mõtted mujale ning vähendab nõelatorkest tekkivat valutunnet. Liiga kõvasti muidugi ei maksa köhida, muidu võib nõel sihtmärgist kõrvale kalduda.

Vajuta igemetele, et ninaverejooksu peatada
Ninna jõuab veri mitmest allikast, kaasa arvatud unearterist. Igemetele surumisega saad vere liikumist sealt ninna takistada ja verejooksu peatada.
Samuti võib olla abi silmade vahele ninajuurele vajutamisest — seal asub veresoon, mis viib ninna verd. Kotitäie külmutatud herneste asetamine ninale aitab veresoontel kokku tõmbuda ning aeglustab verevoolu, veri saab hüübida ja verejooks peatuda.

Hambapasta võitleb vistrikega
Kui märkad õhtul ninale või lõuale tekkivat vinni, määri sellele ööseks hambapastat. Pasta sisaldab pisikuid hävitavaid aineid ning tapab samuti need bakterid, mis tekitavad põletikulisi vistrikke. Ettevaatlik peaksid olema siis, kui sul on väga probleemne nahk või koguni akne - üle näo pasteerimine küll kasuks ei tule. Pasta on abiks pigem ühekordsete vinnide puhul.

Jääkuubik leevendab hambavalu
See abinõu ei aita tundlike hammastega inimesi! Abi saavad sellest need, kel häda igemepõletikuga. Jää tuimestab valu ja vähendab natuke põletikku, seega ei pea sa põrgupiinades vaevlema, kuni lõpuks tohtri vastuvõtule jõuad.

Allikas: The Sun