Spinning sobib igaühele. Kuna spinning ei koorma liigeseid, sobib see igas eas ja füüsilises vormis olevale inimesele. Koormuse valib iga treenija vastavalt enda võimetele, seega ei tasu karta, et trenn on algaja jaoks liiga raske või edasijõudnule liiga kerge.

  • Spinnida saab igal ajal. Kui jalgrattaga sõitmine sõltub aastaajast, siis spinning toimub siseruumides — trennitegemiseks ei ole kunagi liiga külm või liiga pime. Kui sa ei ole spordiklubi liige või rühmatrenni ajad sulle ei sobi, on võimalik spinningrattal ka üksi treenida.
  • Spinningus ei ole võimalik midagi valesti teha. Kui aeroobikas ja teised tantsulised rühmatrennid nõuavad kombinatsioonide meeldejätmist ning koordinatsiooni, siis spinningus saab aju täiesti välja lülitada. Seetõttu sobib spinning ideaalseks treeninguks pärast väsitava tööpäeva lõppu. Nii on eduelamus iga kord garanteeritud, sest midagi ei saa ju sassi minna.
  • Grupis treenimine motiveerib! Treeneri ärgitavad hõiked, hea muusika ja ruum täis sportlikke inimesi panevad pingutama. Lisaks sellele ei hakka spinningus mitte kunagi igav. Kui mõnes trennis jälgin kella, et millal ükskord juba duši alla saab, siis spinningus on just vastupidi — aeg läheb liiga ruttu edasi!
  • Spinning on hea vastupidavustreening. Spinning arendab vastupidavust, jõudu ja põletab palju kaloreid. Tänu kiiretele intervallidele ja mäkketõusudele saab kogu keha korraliku koormuse.
  • Treenerid on alati motiveerivad ja sümpaatsed. See oleneb muidugi spordiklubist, aga mina olen tähele pannud, et spinnitreenerid on võrreldes teiste treeneritega kohe eriti meeldivad. Tavaliselt on treeneriteks noormehed, kes motiveerivad kõiki osalejaid endast maksimumi andma. Naistele lähevad nad muidugi eriti peale!
  • Spinningus saab ennast tõeliselt välja elada. Mina jätan kõik oma argipäeva mured spinninguruumi ning lahkun sealt alati üleni higisena, näol suur naeratus. Nii mõnus!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.