Hiljutine Uppsala ülikoolis läbi viidud uuring näitab, et unepuuduses inimesed valivad suuremad portsjonid energiarikast vahepala ning suuremas koguses toitu kui nad tavalise une järel.

Uppsala ülikooli teadlased on varem näidanud, et mõned unepuuduses veedetud ööd põhjustavad noortel, normaalkaalus meestel selle ajuosa aktiveerimise, mis nõuab rohkem süüa.
 
Uues uuringus, kus teadlased uurisid inimeste portsjonite suurusi pärast liiga vähest magamist. Teadlased lasid 16 normaalkaalus mehel valida 7 erineva toidu ja 6 erineva vahepala hulgast omale sobivas koguses toitu, esmalt näljasena ning seejärel täiskõhu korral.
 
Ühe katse korral ei olnud katsealused üldse maganud, teisel korral oli katsealustel olnud normaalne 8-tunnine uni.

Tulemus näitas, et magamata olukorras, valisid mehed suurema toidukoguse kõrgema kalorisisaldusega. Seda nii enne kui ka pärast hommikusööki. See näitab, et magamatus suurendab portsjoni suurust olenemata sellest, kas kõht on tühi või täis.
 
Kuna uneprobleemid on üha suurenevad praeguses ühiskonnas, võib see olla üks selgitusi, miks uneprobleemid pikas perspektiivis suurendavad ülekaalu ohtu.

Allikas: Sund.nu