Kuid alati ei pruugi kõik looduslik ohutu olla ning seetõttu pidi stevia enne kasutusloa saamist läbima pikaajalised ja põhjalikud ohutusuuringud. 2006. aastal uuris WHO ekspertkomisjon põhjalikult glükosiidide toimet katseloomadega ja vabatahtlike inimestega teostatud katsetes ning jõudis järeldusele, et stevia on tervisele ohutu.

Meil on toiduainete pakenditel stevia esitatud magusaine nime all, numbriga E 960 vōi nimetusega stevioolglükosiidid. Stevioolglükosiide sisaldavad toiduained aitavad inimestel vähendada toidu ja jookidega saadavat energiat ja sobivad neile, kes tahavad kaalu alandada või normaalset kehakaalu säilitada. Samuti sobib magusaine kasutamine diabeetikutele. Steviat on väga edukalt võimalik kasutada ka küpsetamiseks, internetis leidub selle kohta laialdaselt informatsiooni ja õpetussõnu.

Steviat on siiani kasutatud eelkõige magustoitudes, jogurtites, marineeritud toiduainetes, salatikastmetes ja ketšupis. Kõige rohkem kasutatakse steviat karastusjookides. 30% suhkru asendamisel stevioolglükosiididega on võimalik vähendada joogi energiasisaldust ligi kolmandiku võrra. Eesti turul on näiteks Nestea jääteed, milles osa suhkrust on asendatud  steviast saadud magusainega.

Eelmisel aastal degusteeriti TTÜ toiduainete instituudis steviaga maitsestatud jooke kõrvuti suhkruga maitsestatud jookidega. Degusteerijatel paluti avaldada arvamust, et millistes jookides on kasutatud steviat ja milline jook maitseb kõige rohkem. Tulemused olid pooleks, seega erilist kõrvalmaitset steviaga maitsestatud toitudes ei ole. Rahvusvahelise turu-uuringu ettevõtte Euromonitor spetsialistid ennustavad sellel aastal steviale Euroopas suurt võidukäiku. Ennustuse kohaselt on aasta lõpuks turul 1000 steviaga magustatud jooki ja toitu, millest pooled Euroopa turul.