1. Sa sööd vähem ja teadlikumalt. Ma mäletan nii hästi, kuidas ma varem tahtsin teleka ees alati midagi näksida — söömine ja oma lemmikseriaali vaatamine käisid alati käsikäes ja kindlasti ei ole ma ainuke. Kui aga televiisorit pole, kaob ka see paha harjumus. Usun, et nii mõnigi inimene võib seeläbi mitu kilo kaalust alla võtta.

2. Sa ei näe reklaame. Kas oled mõelnud, kuidas mõjutavad reklaamid sinu toitumist? Mina panin viimati juhuslikult telekat vaadates tähele, kui palju eksisteerib igasuguseid maiustuste, alkoholi ja teiste ebatervislike toodete reklaame. Kui näha televiisorist, kuidas keegi sööb Kalevi šokolaadi ja tema nägu katab rahulolust pakatav naeratus,
siis muidugi tekib tunne, et „tahaks ka“. Kui aga sellist reklaami ei näe, ei tule šokolaad võibolla üldse mõttessegi.

3. Sa liigud rohkem. Televiisoriga käib kaasas passiivne olek — kes siis ikka seistes telekat vaatab?! Kuna paljudel inimestel on ka istuv töö, peaks õhtuti ja nädalavahetustel just diivanil vedelemist vältima. Kui televiisorit pole, muutub eluviis suure tõenäosusega aktiivsemaks.

4. Su tervis paraneb. Silmad, närvisüsteem, verevarustus, rüht ja seljahädad — kõik peaksid telekavaatamise vältimise käigus paranema. Mina märkasin eelkõige unekvaliteedi tõusu.

5. Sul on rohkem aega ja sa sisustad seda teadlikumalt. Kui televiisorit enam olemas ei ole, on imestus suur, kui palju aega ühte päeva juurde tekib. Selle aja sees on võimalik palju korda saata: minna trenni, lugeda raamatut, suhelda rohkem oma lähedastega või minna lihtsalt varem magama.

Lõpetuseks tahan veel mainida, et tänapäeval on kõik tuntud seriaalid, saated ja filmid internetis olemas, seega midagi olulist vaatamata ei jää! Soovitan teil tõepoolest proovida kasvõi paar nädalat ilma telekata hakkama saada. Uskuge mind, see võib teie elukvaliteeti vägagi positiivselt mõjutada.

Allikas: TNS Emor http://www.emor.ee/teleauditooriumi-ulevaade-martsikuus-2013/

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.