1. Uni
Ilma korralikult välja magamata on raske end parimas vormis tunda. Oluline on magada igal öösel piisavalt, vähemalt 8 tundi. Liigne magamine ei ole ka hea.

2. Toit
Tarbi aeglaseid süsivesikuid, siis püsib kõht kaua täis ning ei teki näljatunnet. Tarbides kiireid süsivesikuid tekib peagi tahtmine jälle midagi näksida ja süüa.

3. Loodus
Väljas looduses viibimine mõjub iga inimese tervisele hästi. Proovi ka saalitreeningute asemel pigem väljas jalutamist, rattaga sõitmist, meres ujumist. Ka aju vajab hapnikku, et suuta korralikult töötada.

4. Puhkus
Treeninguga ei ole tark üle pingutada. Trennide vahele peab jääma ka mõni päev täiesti trennivaba aega, siis jõuab keha taastuda.

5. Treening
Treeningu puhul ei ole olulised numbrid, mitte see, kui kiiresti või kaugele sa jooksid, vaid et sa end liigutasid ning keha heaks midagi tegid.

6. Ole rahul
Iga inimese keha juures on võimalik kindlasti palju asju parandada. Kui keha töötab hästi ning terviseprobleeme ei ole, ole rahul ning hinda seda, mis sul on. Parem on treenida eesmärgiga muuta oma keha tugevamaks ning et rohkem jõuaksid, mitte, et kaunim välja näha.

7. Mõttejõud
Mõttejõud juhib enamikke asju. Proovi mõelda positiivselt ning näe pigem võimalusi, mitte probleeme. Kui õpime probleeme mitte nägema ning selle asemel proovime lahendusi leida, muutume nii õnnelikumaks kui saame ka rohkem energiat.

Allikas: expressen.se