WHO ja EL-i toitumissoovituse järgi on soovitav soolakogus teelusikatäis päevas. Enamikes riikides Euroopas on see kogus inimese kohta kaks korda nii suur. Probleemi põhjustajaks on naatrium, mis kuulub lauasoola koostisesse. Elutähtis mineraal, mis suures koguses muutub ohtlikuks. Liigne kogus võib põhjustada kõrget vererõhku, südame-veresoonkonna haiguseid.

Soolakogust oleks vaja vähendada, kuid seda on lihtsam öelda kui teha, sest suure osa soolast saavad inimesed valmis toidust nagu juust, vorst, leib ja poolfabrikaadid. Seepärast peaks toiduainetööstus mõtlema soolakoguse vähendamisele oma toitudes. Inimesed peaksid saama ise toidu soolasust valida, kuid kui toit sisalda juba alguses liiga palju soola, on seda raske teha.

Allikas: Expressen.se