1. Ujumine sobib kõigile
Sul on suur ülekaal? Oled vigastatud? Jooksmine või hüppamine on arsti poolt keelatud? Ujumine ei koorma liigeseid ja sobib seega igaühele, ka eakatele tervisesportlastele. Lisaks sellele aitab ujumine taastuda vigastustes, sest tänu veetihedusele on vees kõik liigutused aeglasemad ja kergemini kontrollitavad kui maal. Ka mina alustasin intensiivsema ujumisega siis, kui vigastuse tõttu joosta ei saanud.

2. Ujumine on väga efektiivne treening
Ujumine põletab palju kaloreid, tugevdab südame-vereringet ja treenib kogu keha lihaseid. Ma olen alati nii üllatunud, kui valusad on pärast ujumistrenni absoluutselt kõik mu kehaosad! Just tänu ujumisele olen saavutanud väga tugevad kõhu- ja seljalihased.

3. Ujumine annab vajaliku oskuse kogu eluks
Iial ei või teada, millal ujumisoskus ära kuluda võib. Kindel tunne vees on minu meelest hindamatu väärtusega, eriti kui sa suudad ujuda pikki maid.

Ujumistreeningutega alustades soovitan esialgu külastada täiskasvanutele mõeldud ujumiskursusi. Niisama suplemine on küll mõnus, aga treeninguna nõuab ujumine õiget tehnikat ja veetunnetust. Professionaalse treeneri juhendamisel saab alguse kätte ja enda ujumisstiili lihvimine läheb edasi siis juba palju libedamalt.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.