10.01.2014, 23:30
Vaid väike kraadimuutus ja toit säilib külmikus ligi kaks korda kauem!
FOTO:
KAALUABI: Paljudes kodudes on külmkapi temperatuur liiga kõrge. See põhjustab ka toitude varasema riknemise. Langetades enim kasutatava kodumasina temperatuuri, vähendad ka bakterite paljunemise, sest enamikule neist jahe temperatuur ei meeldi.
Paljude toitude peale on kirjutatud säilitada maksimaalselt +8 kraadi juures, kuid külmemas hoides säiliksid paljud neist toitudest vähemalt nädala kauem kui „parim enne“ kuupäevast, kui külmkapp oleks jahedam.
Langetades külmiku temperatuuri 8 kraadilt 5 kraadile, säilib toit tavaliselt peaaegu kaks korda kauem. Jahedam külmik võtab veidi rohkem elektrit, kuid võrreldes seda ära visatava toidu hinnaga, on jahedam külmik kasulikum nii rahakotile kui ka keskkonnale.
Allikas: svt.se