1. Pisarad aitavad meil näha
Kõige põhilisem pisarate funktsioon on see, et nad aitavad kaasa meie nägemisvõimele. Ilma niisutuseta oleks meil võimatu ringi vaadata.

2. Pisarad tapavad baktereid
Me hõõrume oma silmi väga mitu korda päevas. Enne kui pisarad alla surud, mõtle — nad sisaldavad endas bakterite vastu võitlevat vedelikku, mis tapab 90-95 protsenti kust iganes üles korjatud bakteritest.

3. Pisarad viivad kehast toksiine välja
Stressist ja ahastusest tulev nutt sisaldab endas rohkem toksilisi ühendeid kui ärritusest tulevad pisarad (sibula koorimine!). Nii eemalduvad meie kehast pahad mürgid — nutmine on kui looduslik teraapia.

4. Nutmine tõstab tuju
Kui inimene oskab end välja elada ja lasta muredel minna, siis on tema stressitase ka madalam. Kõige lihtsam viis end vabaks lasta on emotsioone välja näidata. Kui oled kurb, siis nuta! Sul hakkab parem!

5. Nutmine on stressimaandaja
Pisarad viivad kehast välja stressi poolt tekitatud ja kogunenud keemilised ühendid, mis meile kuidagi kasu ei too.

6. Pisarad aitavad tekitada ühtsustunnet
Ei, mitte seda ühtsust, et kõik koos halada ja vinguda saaksid! Absoluutselt mitte! Tegelikult on meil lihtsam samastuda nendega, kes oma emotsioone välja oskavad näidata. Koos pisarate välja laskmine võib mõjuda tõeliselt vabastavalt.

7. Nutmine aitab sul tundeid väljendada
Me kogeme oma elus kõiksuguseid erinevaid tundeid. Paraku aga vahel hoiame me neid endas kinni ja see on vale. Lase pisaratel voolata, et saada kurbus oma kehast välja. Õnnepisarate puhul muutub heaolu lausa kahekordseks!

Ära häbene!

Allikas: Care2