Joogastuudiosse sisse astudes oli tunda idamaist hõngu, mida toetas muusika ja õhkõrn viirukilõhn. Põlevad küünlad andsid ruumile lisahubasust ja romatilisustki.

Algas kõik hingamisest, sügavast ja teadlikust hingamisest, mis tõi mulle täieliku teadlikkuse kohast, kus viibisin. Ma ei mõelnud enam kõigele sellele, mis on mu peas keerleb, kui askeldan argielus. Keskendusin vaid oma sisemaailmale. 

Juhendaja andis väga hea ja konkreetse ülevaate tuleva tunni eesmärgist — saada välja viha ja leppida kõige olevaga täielikult. Sellele järgnes väga mitmeid hingamisharjutusi (näiteks tulehingamine, mis on palju tugevam ja intensiivsem tavahingamisest) ja palju teisigi põnevaid harjutusi. Näiteks osutus minu lemmikuks poos, kus jalad olid sirutatud otse üles lae suunas ning külgedele asetatud sirgete kätega tuli tugevalt lüüa vastu maad. Sinna sai valada kogu pahameele, mis on ajaga kogunenud ning mida pole saanud väljendada või välja elada. Tunni lõpus oli lõõgastav lõpulõdvestus, mille käigus toimus tõeline vabanemise tunne. Ilmselt hakkasid tasapisi kõik eelnevad hingamis-, vaimsed ja kehalised harjutused mõjuma.

Kui astusin taas tänavale, et seada sammud kodu poole, tundsin end tõeliselt puhta ja õndsana. Soovitan siiralt katsetada kundalini joogat! Eriti soovituslik on see neile, kes otsivad tasakaalu ja kohalolu kiire elutempo keskel. See on kindlasti abivahendiks ka inimestele, kes on mõelnud, et hetkekski võiks aeg peatuda — seal peatubki, kuid mõtteliselt. Stuudio Dharamsaal kinkis mulle imelise kogemuse täis rahu ja helgust — aitäh!

Kundalini joogat saab parimate õpetajate juhendamisel proovida ka Joogafestivalil Haapsalus 26.-27. juulil. Selle suve Joogafestivalil on esindatud kokku 14 põnevat joogastiili, parimad õpetajad, väemuusika, bazaar ja lasteprogramm. 

Haapsalu linnusehoovis on igal täistunnil kavas uus esineja, palju muusikat ja vaheldust. Algajate joogatundideks on avar kaunis saal ning kultuurikeskuses ohtralt loenguid ja töötubasid. Joogafestivali teemaks on sel aastal “Heli ja vaikus”, peaesineja India juurtega Rudra Shivananda USAst, välisesinejad on ka tantraõpetajad Shashi ja Kiya, joouusik Ram Singh, tantsujooga õpetaja Sat Darshan ning õhtuse tantsuraputuse juhendaja Magalie Bonneau. Kokku on kavas peaaegu 50 sündmust mitmes paigas üle Haapsalu.