Borjomi on loonud tasuta eestikeelse mobiilirakenduse Borjomi alkomeeter sooviga näidata lihtsasti kättesaadaval viisil, kui kaua alkohol organismis püsib ja kui kiiresti te purju jääte isegi siis, kui tarbite vaid väikese koguse — on ohtlik ülehinnata oma jõudu pärast sõpradega veedetud lõbusat õhtut ja otsustada end ise koju sõidutada, selle asemel et võtta takso või kasutada ühistransporti. Kui hääl su peas sosistab, et võid sõita, ehkki oled juba kenasti švipsis, siis ei peaks sa mitte üksnes autost ja auto juhtimise õigusest ilma jääma, vaid kaotama ka järglaste saamise võime. Kuid me ei räägi sellest.

Mobiilirakenduse Borjomi alkomeeter saab tasuta alla laadida iTunesi ja Google Play poodidest. Kasutajaliides on lihtne ja selge — avaneb aken ja pead sisestama nime, soo, kaalu, pikkuse (uuringud näitavad, et mehe ja naise keha töötleb alkoholi erinevalt ning alkoholi imendumisel mängib rolli ka kehamass) ja asukoha (alkoholi lubatud kontsentratsioon veres on eri riikides erinev). Siis pead programmile ütlema, mida sa jõid (õlut, veini, viina vm) ja kui palju. Seejärel arvutab rakendus alkoholi sisalduse veres, võttes arvesse sisestatud andmeid, ja teatab, millal võid taas rooli istuda. Rakenduse loojad rõhutavad, et tulemused on ligikaudsed: need ei näita tegelikku joobeastet ja rakendust ei saa pidada vere alkoholisisalduse täpseks mõõdikuks. Eestikeelne rakendus loodi selleks, et aidata mõista, kui kiiresti jääb inimene erinevaid jooke tarbides purju ja kui kiiresti alkohol organismist väljub. Rakendus arvutab tulemused keskmiste põhjal ja need võivad erineda tegelikkusest paljude tegurite tõttu: organismi seisund, väsimus, muud tarbitud vedelikud ja toit.

Ja mida teha, kui ikka liiga palju sai alkoholi tarbitud? Esiteks, jäta autovõtmed ilusti rahule. Teiseks, toida keha heade vedelikega. Looduslik Borjomi mineraalvesi, mida ammutatakse sügavalt vulkaanilise Gruusia maa seest ja milles on rikkalikult mineraale, sobib selleks suurepäraselt. See mitte ainult ei toida organismi vedelikuga, vaid seda soovitatakse juua ka vürtsikate liharoogade juurde. Sinu magu on sulle tänulik!

Jaga
Kommentaarid