Nüüd võid ilma süümekateta šokolaadi süüa — teadus kiidab selle heaks!
Pole saladus, et šokolaadi jaoks on meie südames alati koht olemas. Lisaks on naised läbi aegade šokolaadiga murtud südant ravinud. Aga värske uurimus, mille tulemused avaldati väljaandes Heart, tõestab, et šokolaad on südame tervisele päriselt kasulik!
Ka juba tükk aega tagasi Šotimaal läbi viidud uuring tõestas, et šokolaadisõprade risk haigestuda südamehaigustesse on 11% väiksem ja insuldirisk lausa 23% väiksem kui inimestel, kes šokolaadist sugugi lugu ei pea. Nüüdne uuring, kus olid vaatluse all pea 21000 inimese terviseandmed, kinnitas selle uuringu tulemusi veelgi.
Lisaks selgus värskest uuringust, et šokolaadisõpradel on madalam vererõhk ja nad on nooruslikumad kui need inimesed, kes šokolaadi peale nina kirtsutavad. Lisaks on tendents sinnapoole, et šokohoolikud ka treenivad rohkem, mille tõttu on neil väiksem keskmine kehamassiindeks kui nendel inimestel, kelle poolest šokolaad võiks ilma probleemita pool aastat köögikapis seista. Aga tead, mis on parim uudis? Need tendentsid ei ole omased ainult nende inimeste hulgas, kes armastavad tumedat šokolaadi, nagu siiamaani arvatud on. Suurem osa uuringus osalenud inimestest eelistasid piimašokolaadi, aga nende tervisenäitajad olid niisama head kui tumeda šokolaadi fännidel.
Just seda meil vaja oligi — veel ühte tõestust, et šokolaad meile kasulik on. Nii et maiustama!
Allikas: The Newsroom