Suhkruid võib jagada n-ö looduslikult esinevateks ja lisatavateks suhkruteks, kuid keemiliselt koostiselt ei ole neil vahet. Looduslikult esinevad suhkrud näiteks puuviljades, köögiviljades, piimas ja mees. Lauasuhkrut saadakse enamasti suhkruroost või -peedist, mõlemal puhul on valge suhkru maitse ja välimus aga samasugused.

Vastavalt Tervise Arengu Instituudi toitumissoovitustele peaksid süsivesikud andma 50-60% toiduenergiast, lisatud suhkrutest saadav energiahulk ei tohiks ületada 10%. "Õige oleks järjest enam vähendada suhkrute lisamist toidule nii tööstuses kui ka kodus," nendib toitumisekspert Tagli Pitsi. "Kui sööme piisavalt teraviljatooteid, puu- ja köögivilju ning marju, saame juba piisavalt süsivesikuid (sh suhkruid) ja lisatavaid suhkruid üldse ei vaja!"

Saa suhkrust veel rohkem teada ajakirja Naised värskest numbrist!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena