“Inimesed ei ole piisavalt informeeritud sellest, mis kahju võib vaktsineerimine enda kasu kõrvalt tuua. Ometi peaksid nad teadma, mida võivad vaktsiinid sisaldada lisaks otseses mõttes vaktsineeritava aine ning kaaluma hoolikalt, kumb variant toob endaga rohkem kahju, kas vaktsineerimise võimalikud tüsistused või haigus ise, mille vastu vaktsineeritakse,” kirjutab Proos oma lehel ning lisab, “Vaktsineerimisotsus on sügavalt individuaalne ja ideaalis peaks iga inimene otsustama ise, kas ta peab vajalikuks ennast vaktsineerida või mitte. Otsustada saab aga ainult siis, kui on olemas nii poolt- kui vastuargumendid. Paraku kuuleme tõsielus oma arstidelt vaid ühepoolset informatsiooni.”

Lisaks uue maailmavaate tõekspidamiste levitamisele ja analüüsimisele oma koduleheküljel, on Proos teinud ka filmi, kus uurib seda, kuidas vaktsiinid töötavad, kui efektiivsed need on ning millised riskid vaktsineerimisega kaasnevad. Samuti seab ta küsimuse alla arstide usaldusväärsuse — kas ehk on nad siiski ravimitööstuse poolt kinni makstud?

“Filmi ajendas tegema soov tuua selgust vaktsiinidega seotud vandenõuteooriatesse ning püüd mõista vaktsiinide infolehtedel äratoodud võimalike kõrvaltoimete sisu ja olemust,” kommenteerib Proos.

Oma koduleheküljel nimetab vandenõuteooriate uurija Proos vaktsiine suisa legaalseks mürgiks. “Ei ole see ju eriti suur saladus, et vaktsiinides leidub elavhõbedat, mis väidetavalt põhjustab autismi, samuti on teada, et paljud toidud sisaldavad näiteks aspartaami ja naatriumglutamaati, mis mõlemad võivad tekitada ajukahjustusi, vähki, väärarengut, Alzheimerit, Parkinsoni jpm. Avalikkuses käib tihti vaidlus selle üle kas ikka ja kui, siis kui palju üks või teine lisaaine inimese tervist mõjutab,” kirjutab Proos vanglaplaneet.ee. leheküljel ning lisab “Vaktsiinides sisaldub terve rida potentsiaalselt ohtlikke lisandeid, mida süstitakse kahe, nelja ja kuue kuu vanustele imikutele, kelle immuunsüsteem pole veel täielikult välja arenenud. Mõned eksperdid on seisukohal, et standardvaktsiinides sisalduvad kemikaalid on süüdi paljudes organismi ebasoovitavates reaktsioonides, mis võivad ilmneda kas kohe või ka alles aastate pärast.”

Millised ohud vaktsineerimisega kaasnevad?

“Kui otsida, võib vaktsiinidega kaasnevate tõsiste probleemide kohta kül­laldaselt tõendeid leida. Ohud on seotud elusate bakteri- või viirusvaktsiinidega ning neil võib olla mitmeid põhjuseid,” kirjeldab Proos.

"Inimesed ei ole piisavalt informeeritud sellest, mis kahju võib vaktsineerimine enda kasu kõrvalt tuua. Ometi peaksid nad teadma, mida võivad vaktsiinid sisaldada lisaks otseses mõttes vaktsineeritava aine ning kaaluma hoolikalt, kumb variant toob endaga rohkem kahju, kas vaktsineerimise võimalikud tüsistused või haigus ise, mille vastu vaktsineeritakse," paneb mees kõigile südamele.