Huulepalsamisõltuvus tekib nii: huuled on kuivad, kasutad huulepalsamit, huuled on veel kuivemad, kasutad veel rohkem huulepalsamit ja nii see läheb. Saa sellest sõltuvusest vabaks ja veeda see talv teisiti — ilma kuivade ja lõhenenud huulteta!

Võti sõltuvusest vabanemiseks on vaadata üle oma huulepalsami koostisained. Mentool, kamper ja fenool küll esmaefektina pehmendavad huuli, kuid pideva kasutamise puhul tekitavad punetust ja ärritust. Samuti ei tohiks huulepalsam kindlasti sisaldada alkoholi, sest see kuivatab huuli. Kõik need koostisained tekitavad sõltuvust, sest pehmed ja mõnusad huuled on ainult vahetult pärast palsami pealekandmist.

Kuidas siis tsüklist välja saada? Vali huulepalsam, mis sisaldab ainult naturaalseid koostisosi nagu näiteks kookosõli, mandliõli või muud naturaalsed õlid ja vahad — need aitavad hoida huulte loomulikku niiskustasakaalu ja lisaks ravivad külmast ja tuulest tekkinud ärritust ja lõhesid.

Naturaalsete koostisosadega huulepalsam ei tekita sõltuvust, kuna kui see maha kulub, ei tunne sa, et su huuled on veel kuivemad kui enne. Kasutadki palsamit siis, kui huultele on külm liiga teinud ja muul ajal näevad huuled niisamagi terved ja kenad välja. Sõltuvusest vabanemine võtab aega kõigest mõne päeva.

Allikas: She Knows