* Vetikad on rikkalikud vitamiinide, antioksüdantide, aminohapete, oomega-3-rasvhapete ja proteiini allikad; need sisaladvad kaltsiumi-, kaaliumi- ja magneesiumiühendeid ning palju rauda ja joodi, mida inimese organism vajab.

* Kuna kalade ja mereandide arvukus väheneb pidevalt, võime tulevikus näha üha enam oomega-3-rasvhappeid sisaldvaid toidulisandeid, mis pole toodetud enam kalaõlist, vaid hoopis vetikatest.

* Vetikate söömine aitab tekitada kiiresti täiskõhutunde ja on seega abiks kaalulangetajatele — kuivatatud vetikad paisuvad vedelikuga kokku puutudes kõhus ja täidavad seedekulgla, mis tekitabki tunde, et kõht on täis.

* Vetikatest tehtud graanulid võiksid märkamatult asendada soola erinevates toiduainetes. Vetikagraanulid on tugevalt soolase maitsega, kuid sisaldavad väiksemas koguses soola, mida peetakse kõrge vererõhu ja südamehaiguste põhjustajaks — teadlased usuvad, et tervislikke vetikaid on võimalik soolagraanulite kujul kasutada juustu valmistamisel kui ka valmistoitudes ja kastmetes.

Veel huvitavat ja harivat lugemist leiad ajakirja Tervis Pluss veebruarinumbrist!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena