Mees räägib ka, kuidas see kõik algas. Nimelt algasid Marjal mullu veebruaris valud kõhu piirkonnas, mis ei andnud päevade kaupa järele. Lõpuks ei jäänud muud üle, kui kiirabi kutsuda ja naine erakorralise meditsiini osakonda ülevaatusele viia. Naist uuriti ja avastati hirmus tõde — lümfoom südame ja kopsu vahel. Kirja läks neljanda staadiumi kasvaja. Kohe alustati keemiaraviga, kuid see ei andnud oodatud tulemusi ja detsembris kuulutati naise ravivõimalused Eestis lõppenuks.

Tõenäoliselt poleks Marjat enam meie hulgas, kui tal poleks pärast seda tekkinud ootamatut võimalust Saksamaale Würzburgi ülikooli kliinikusse ravile sõita, kus naisel õnnestus saada maailma ühe tunnustatuma vähiarsti Hermann Christof Einsele patsiendiks. Vähk hakkas ravile alluma ja Marja paranemislootused on nüüdseks suuremad kui kunagi varem.

Kahjuks on ravi Saksamaal väga kallis. Pere on siiamaani saanud hakkama omade vahenditega, kuid nüüdseks on need otsas. Marjal tuleb läbi teha veel viimane ravi, mis kinnitaks, et haigus ei tule enam tagasi. Selle ravi prognoositav maksumus on umbes 350 000 EUR. Sinul on võimalus Marjat toetada.

Marja pere on südamest tänulik kõigile, kes saavad aidata. Raha saab kanda otse Marja kontole (Marja Lukk EE833300335395660008) või anda oma panus Hooandja või GoFundMe kaudu.

Marja juhtumist saad pikemalt lugeda leheküljel aitamekoos.ee. Sealt leiad ka täpsemad juhised Marja aitamiseks ja Marja blogi, kus ta kirjeldab üksikasjalikult oma lümfoomiga koos käidud ränka teed.