Vaata kõigepealt seda fotot ja püüa ära arvata, milline neist naistest on Linda Johns (vihje: sa ei arva seda ära). Õige vastus on pildi all.

Linda Johns on all keskel. Ta räägib nüüd, kolm kuud hiljem, mis seal raamatuesitlusel juhtus. Ta oli oma presentatsiooni ära teinud, oli tehtud pilte, kui naisel läks enesetunne aina halvemaks — ta tundis, nagu oleks tal järsku alanud gripp. Tema kirjanikust sõbranna ütles, et ta on näost kuidagi tuhm. Naine arvas, et midagi hullu pole, aga otsustas siiski koju minna.

Kui Johns oma autosse istus, tundis ta rinnus rõhumise tunnet. Aga seegi ei takistanud naisel edasi sõitmist. Varsti tekkisid rinnas ka teravad valutorked, aga naine sõitis ikka kuidagimoodi koju ja tormas kohe oksendama. Samal ajal levis valu Johnsi vasakusse kätte kuni sõrmeotsteni välja. Johnsi abikaasa viis ta haiglasse.

Johnsi infarkt ei kulgenud nii, nagu oleme filmidest näinud: inimene (tavaliselt mees) haarab südamest ja kukub surnult maha. Just naistel võib see toimuda väga hiilivalt ja tasub tähele panna kõiki sümptomeid, mis ka eelpool kirjeldatud.

Tuleb ka märkida, et Linda Johns ei ole suitsetaja, tema kolesteroolitase oli normis ja tema alles paar kuud tagasi tehtud EKG oli olnud korras. Lisaks on Johns tervislik toituja ja liigub piisavalt. Ta on 55aastane.

Allikas: NPR