Nn rasvumist ennetavad süsivesikud seedivad kaua, käärivad ja muutuvad rasvhapeteks, mille energiat kasutab keha rasvade põletamiseks. Need on hoopis erinevad rafineeritud süsivesikutest nagu näiteks sai, mis seedib väga kiiresti ja need kalorid ladestuvad keha varudeks, sest keha lihtsalt ei jõua neid ära kasutada.

Millised need rasvumist tõrjuvad süsivesikud siis on? Oad, täisteratooted, ebaküpsed banaanid, valge riis (keedetult ja jahutatuna) ja pasta (samuti keedetult ja jahutatuna).

Uuringus, mille tulemused on avaldatud väljaandes Nutrition Journal, leiti, et rasvumist ennetavate süsivesikute tarbimine muudab keha tasakaalu ja tõstab rahulolutunnet — see tähendab, et sul pole nii palju vaja süüa, et tunda end hästi ja keha hoiab seega kaalu kontrolli all, põletades pika perioodi jooksul energiat.

“Kui sa tarbid selliseid süsivesikuid, jõuab su keha rohkem kaloreid põletada, sest energiat tekib pika aja jooksul,” räägib Skidmore’i ülikooli professor Paul Arciero. “See on uudne ja ebatavaline viis tõhusamaks rasvapõletuseks.”

See on ju küll hea uudis — tere taas, süsivesikud!

Allikas: Delish