11.10.2016, 13:00
Tervislik retsept: merikoger kapparikastmega
FOTO:
Toitumisnõustajad on kindlad ühes: kala peab sööma! Tihtipeale saab aga mõte otsa — kuidas seda seekord valmistada? Värskest Sensast leiab väga ägeda retsepti!
Üks tore fakt veel — rasvane kala sisaldab ohtralt südame-veresoonkonnahaiguste eest kaitsvaid oomega-3-rasvhappeid.
Merikoger kapparikastmega
ühele-kahele
- 2x100 g merikogerifileed
- 2 näpuotsatäit soola
- 1/2 tassi täisterajahu
- 1/2 tl tüümiani
- 1/2 tl basiilikut
- 1/2 tl punet
- 1 dl päevalilleõli praadimiseks
KASTE:
- 3 sl oliivi- või seesamiõli
- 100 g kappareid
- 2 sl hakitud petersellilehti
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl sidrunimahla
- näputäis soola
- Sega kokku ürdid, sool ja täisterajahu ning rulli kogrefileed selles segus öäbi.
- Prae fileetükke kuumas õlis mõlemalt poolt kaks minutit ning lase praetud fileesid seejärel köögipaberil õlist vähemaks nõrguda.
- Kastmeks kuumuta oliiviõli ja pressitud küüslauku koos peterselli, soola ja kurnatud kapparitega kaks minutit.
- Keera kuumus maha ning lisa sidrunimahl ja pipar.
- Serveerimisel vala kaste kuldsetele kogrefileedele ning paku kõrvale kergelt kuumutatud lehtpeeti.