1. Kõhutants ei tunnista piire

Kõhutants on avatud ja pidevalt arenev tantsuvorm, mis sobib võrdselt nii teismelistele kui ka eakatele, saledatele kui ka vormikatele. Kõhutantsu saab tantsida nii idamaise muusika, elektroonilise muusika kui ka heavy metali järgi. Valdavalt tegelevad kõhutantsuga naised, kuid tants sobib hästi ka meestele. Eestis on võimalik valida kõhutantsutreeninguid vastavalt kitsamale stiilile, vanuserühmale, treeningu eesmärkidele ja intensiivsusele. Igaüks leiab oma!

2. Treenib keha

Kõhutantsu mõiste võib olla veidi eksitav, sest lisaks kõhule arendab see tants kõiki suuremaid ja väikseimaid lihasgruppe. Kõhutantsu näol on tegemist üldfüüsilise treeninguga, mis annab hea toonuse nii kätele kui ka jalgadele, muudab puusad liikuvamaks ning selja paindlikumaks. Intensiivsem treening arendab ka tantsija füüsilist vastupidavust. Ole valmis pärast esimesi treeninguid avastama endas lihaseid, mille olemasolust sul aimugi polnud!

3. Toidab ja arendab naiselikkust

Kõhutants on oma olemuselt ja väljendusviisilt tõeliselt naiselik. Tantsus väljenduvad kohati elegantselt ja graatsiliselt, kohati plahvatuslikult ja elektriliselt, aga alati siiralt elurõõm, erinevad tunded, kirg ja mängulust. Kõhutantsu liikumised arendavad muuhulgas ka keha plastilisust, muutes selle nõtkeks ja graatsiliseks. Juba lühiajaline treening teeb kehahoiu avatumaks, pehmemaks ja enesekindlamaks. Tihti kiirgub kõhutantsijatest sensuaalsust ja naiselikkust ilma, et nad selleks sõrmegi oleksid liigutanud.

4. Kuld, kard ja kostüümid

Kõhutants on just kui loodud neile, kes armastavad kõike, mis särab ja hiilgab. Idamaise tantsu treeningutes kantakse säravaid kulinatega puusavöösid, kullakarva susse, käevõrusid jne. Tribal-stiilis kõhutantsu treeningutes ka etnoehteid, -vöösid ja rohkelt metalli. Tõeline tulevärk on silmipimestavad kostüümid, mida ka agarad harrastajad juhendajate abiga endale ise teha või tellida saavad. Treeningutesse pole kostüümi vaja, aga midagi silmapaistvat ja isegi kõlavat on puusale kombeks riputada küll, sest see annab liikumistele hoopis teise (puusa)tunde.

5. Mõnus seltskond

Iga uus harrastus toob kaasa uusi tuttavaid, ent kõhutants ühendab lausa maagilisel viisil. Kõhutantsu juured ulatuvad ammustesse tsivilisatsioonidesse, kus tantsul oli märkimisväärne sotsiaalne, kohati maagiline või spirituaalne roll. Tants oli ja on paljudes Lähis-Ida piirkondades tänaseni osa mitte ainult perekondlike ja ühiskondlike sündmuste tähistamisest, aga ka üleminekuriitustest nagu sünnipäevad, naiseikka jõudmine, pulmad, lapse sünd jne. Tants liidab nii Lähis-Idas kui ka Eestis. Meil juhtub tihti, et koos kõhutantsuteed alustanud trennikaaslastest saavad parimad sõbrad, kes ka väljaspool tantsusaali kohtuvad, et õhtul välja minna, saunas leili visata, kooki küpsetada või kõhutantsutarvete kirbuturgu pidada.

6. Aitab üle saada hirmudest

Paljudel, nii meestel kui ka naistel, on sügavad hirmud seoses sellega, kuidas nad välja paistavad, kas nad on piisavalt head, edukad, ihaldusväärsed, kas nad on omaks võetud sellistena, nagu nad on. Paljudes elab sisemine kriitik, kes igal võimalusel sisendab: ma ei ole piisavalt hea, mul on midagi viga, ma ei ole tunnustust ega tähelepanu väärt. Kõhutantsus on piisavalt ruumi igaühe omapärale, mis vabalt väljenduda saab. See õpetab leidma nii oma sisemist kui ka välimist ilu, seda imetlema ja väljendama, vaigistades sisemise kriitiku ja hajutades hirmud.

7. Teeb õnnelikuks

See toob meid viimase, vahest kõige tähtsama punktini — kõhutants teeb õnnelikuks! Treeningutes käimine annab energiat ja toob argirattast välja, mõnus ja toetav seltskond loob koduse tunde, kaunis ja meeliülendav muusika viib loovuselainele. Iga kõhutantsutreening võib olla nagu omaette muinasjutt. Küllap on see seotud õnnehormoonidega, mida hästi läbimõeldud treening organismis toodab. Lisaks annab uute liigutuste selgeksõppimine edutunde ja nii võib kõhutantsust saada isegi positiivne sõltuvus!

KUS SAAB KÕHUTANTSU PROOVIDA?

Tule ja proovi kõhutantsu 13. oktoobril kell 17.30 Salme kultuurikeskuses kõigile huvilistele mõeldud õpitoas „Kõhutantsu ABC” (1h), mis toimub XI Rahvusvahelise Idamaise Tantsu Festivali raames.

Iga-aastane festival on suurim idamaise tantsu sündmus Eestis ning selle raames toimuvad tantsukursused, konkurss, galakontsert, vabalava kontserdid ning idamaine basaar. Üritus toob kokku tantsijaid igast Eesti nurgast, naaberriikidest ning kaugemaltki.

Õpitoa lisainfo leiad Facebookist!