OÜ Tervise Abi esindaja Liivi Vestholm annab kolm soovitust, mis aitavad leevendada uriinipidamatust ja võimaldavad elada täisväärtuslikku elu:

1. Vaagnapõhjalihaste harjutused. Kui probleemiks on uriinipidamatus, siis ei saa üle ega ümber vaagnapõhjalihastest. Neid järjepidevalt ja teadlikult treenides on võimalik pidamatusega võidelda ning seda leevendada. Kerge viis treenimiseks: pinguta lihaseid 1-2 sekundit ja lõdvesta koos väljahingamisega — tee seda lihtsat harjutust kõikjal — autos istudes, pikal koosolekul, telefoniga rääkides või poes järjekorras seistes.

2. Uriinipidamatust aitavad leevendada ka õigesti valitud tooted. Soovitan kindlasti konsulteerida arsti või apteekriga, et leida endale sobivaim toode, mis hoiab sind kuivas ja annab juurde enesekindlust. Tänapäeva inkotooted on valmistatud materjalidest, mis aitavad neutraliseerida ebameeldivaid lõhnasid, nende topeltimavus hoiab ära lekked, kvaliteetsed tekstiilmaterjalid on allergia- ning lateksivabad ja nähtamatud mistahes rõivaste all.

3. Probleemi leevendamisel mängib olulist rolli ka selle tunnistamine. Kui sa oled enda vastu aus ning tunnistad probleemi ja asud selle vastu võitlemisel õigeid samme, aitab ka see leevendada muret. Ära karda! Tea, et uriinipidamatus puudutab 100 000 — 120 000 eestlast, seega võid kindel olla, et sa pole oma murega üksi.