Kogus: 10 koogitükikest

Põhi:

  • 200 g koorimata mandleid
  • 150 g kuivatatud datleid
  • 0,5 tl jahvatatud soola
  • 30 g ghee`d
  • 100 g makadaamiapähkleid
  • 100 g karamellikastet (retsepti leiad allnimetatud kokaraamatust)

Täidis:

  • 350 g üleöö leotatud India pähkleid
  • 200 ml mandlipiima
  • 130 g mandlivõid
  • 100 g ghee`d
  • 170 ml vahtrasiirupit
  • 1,5 tl vanilliekstrakti
  • serveerimiseks värskeid viigimarju, hakitud pistaatsiapähkleid ja omavalmistatud šokolaadi (retsepti leiad allnimetatud kokaraamatust)

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Rösti mandleid 15–20 minutit.

2. Töötle kannmikseris kõik põhja koostisosad peale makadaamiapähklite ühtlaseks massiks. Haki makadaamiapähklid väga jämedalt ja sega juurde.

3. Kata koogivorm küpsetuspaberiga ja suru mass ühtlaselt koogivormi põhja. Aseta täidise valmimise ajaks sügavkülma.

4. Sega kannmikseris kokku kõik täidiseained.

5. Kata põhi karamellikastmega ja vala peale täidis. Aseta kook vähemalt 8 tunniks sügavülma. Tõsta 20 minutit enne serveerimist toasooja.

6. Serveeri koos sektoriteks lõigatud viigimarjade, hakitud pistaatsiapähklite ja sulatatud šokolaadiga.

Retsept pärineb retseptimeister Laura Strandbergi uuest kokaraamatust "Laura magusamaailm. Maitsvalt, õnnelikult, tervelt!"