Peamine põhjus, miks sa ei suuda ühte asja lõpuni teha, on see, et sa oled lihtsalt täiesti tühi, kirjutab Health.com. Oled kas liiga väsinud või näljane, et tööga toime tulla. Kui su menüü on vale, on see väga tõenäoline. Nii et vaata üle, kas saad piisavalt kõiki toitaineid, et püsida terve, energiline ja produktiivne.

Kindlasti vähendavad töövõimet ergutid nagu alkohol (pohmelliga ära parem üritagi mingit peamurdmist vajavat ülesannet lahendada) ja sigaretid, suhkur loomulikult samuti.

Stress, üle pea käivad emotsioonid ja huvipuudus ei tule samuti kasuks.

Selleks, et oma asjad ikkagi õigel ajal tehtud saaks, peaksid välistama eelpoolkirjeldatu ning lisama oma päevakavasse veel korraliku ööune, sest väsinuna ei ole sa kindlasti suuteline ühtegi ülesannet korralikult lõpetama.

Kui alustad oma tööga, pane kinni kõik segajad ehk telekas, raadio ja aken, kust tuleb häirivat tänavamüra.

Pika ja aeganõudva töö puhul tee endale ajakava. Kirjuta üles, millises järjekorras ja kuidas sa kavatsed asju valmis saada. Kirjuta sisse ka puhkepausid, sest nüüd sa juba tead, et väsinuna ei ole sa nagunii produktiivne. Iga 25minuti järel luba endale 5 minutit täielikku lõõgastust: pane ekraan kinni, kõnni mitu tiiru ümber toa, vaata aknast välja või pane lihtsalt silmad kinni ja viska pikali. Kuula rahulikku instrumentaalmuusikat, mis laseb su peas välja lülitada kõik muud segavd hääled.

Õnneks teeb harjutamine meistriks. Keskendumist saab harjutada ja õppida, näiteks meditatsioon on selleks suurepärane.

Kui aga keskendumisraskused hakkavad tõsiselt su elu segama, siis oleks aeg oma arstiga vestelda. Aktiivsus- ja tähelepanuhäire ei ole ainult laste probleem, vaid võib kimbutada ka täiskasvanuid ning võib vajada teraapiat või ravimeid.