Kevadine nõges puhastab organismi ja aitab ka paljude haiguste korral
Värskena soovitatakse nõgest süüa 75-100 grammi, kupatatuna 150-200 grammi päevas ja seda kevadeti just toorelt, sest kuumutamisel kaob nende toiteväärtus ja väheneb bioaktiivsus, kirjutab värske maikuu Eesti Naine.
Nõges puhastab organismi, viies kehast välja liigset vedelikku ja vähendades turseid, aidates nii kaasa ka kaalu langetamisele.
Hinnatud ravimtaimena aitab nõges paljude haiguste korral, leevendades põletikke ja alandades palavikku.
Nõgesetee puhastab verd mürkainetest, korrastab ainevahetust, toimib üldtugevdavalt, annab mitmeid vitamiine ja toob tagasi kadunud söögiisu.
Kuidas tarvitada?
Nõges on hea smuuti, piruka ja supi sees ning loomulikult ka teena.
Loe, millal võiks hakata nõgeseteed jooma ning nõgeselehti korjama ja säilitama, värskest maikuu ajakirjast Eesti Naine.