Kanter tunnistas Naistekale antud intervjuus, et kuigi tal pole otsest kogemust liikumispuudega inimese eest hoolitsemisel, on ta seotud mitmete heategevusprojektidega ja näinud erinevaid võimalusi, mis Eestis liikumisvõime parandamiseks loodud on. “Liikumine on inimese põhifunktsioon ja kindlasti tunnetan nende kaotust, kelle liikumine on häiritud, aga vähemalt siinsetel inimestel silmad säravad ja nad näevad suurt vaeva,” kinnitas ta.

Olümpiavõitja pani ka ise trenažööridele käed külge ja avastas, et ega niisama lihtne nende peal treenida polegi — isegi temasugusel vägeval jõujuurikal. “Need on siin väga moodsad aparaadid ja teevad treeningplaani järgimise väga lihtsaks ja pakuvad head koormust. Isiklikult tundub mulle, et tegu on väga korraliku jõusaaliga,” kiitis Kanter.

Lisaks erinevatele heategevusüritustele saab Kanteri sõnul igaüks palju ära teha, et aidata abivajajaid. “Tuleb silmad lahti hoida. Kindlasti on meie tänavapildis kohti, kus inimene on näiteks ratastooliga hädas. Hoidke silmad lahti, kui keegi vajab abi, oleme hoolivad ja märkavad,” ütles ta.

2.juunil Kadriorus toimuva Rimi Juunijooksu tulu annetatakse liikumispuuetega laste rehabilitatsioonilaagrile, kus lapsed saavad individuaalset, perekeskset ning grupis teostatavat rehabilitatsiooniteenust-füsioteraapiat, tegevusteraapiat ja loovteraapiat. Vaata lisaks Juunijooksu kodulehelt!