Treeningsaalist astus läbi ka olümpiasportlane ning arvukate liikumispuudega inimeste heategevuslike ürituste patroon Gerd Kanter, kes proovis trenažööre omal nahal ning jagas liikumispuudega inimestele ohtralt julgustust ja kiidusõnu. Olümpiavõitjaga kohtuma tuli palju huvilisi, kes tunnistasid Naistekale antud intervjuus, et kuigi olukord on läinud varasemate aastatega võrreldes tunduvalt paremaks, pistavad erinevate puuetega inimesed endiselt rinda transpordiprobleemide ja võimaluste piiratusega.

“Ilma liikumiseta ei saa, kui sa ei liigu, siis sa taandarened nii füüsiliselt kui vaimselt,” rääkis Naistekale ratastoolis liikuv Siim. “Probleemiks trenni jõudmisel on transport — puuetega inimestele mõeldud transport on teistsugune ja kallim ning kuna puuetega inimesed ei suuda tihti nii palju raha teenida kui füüsiliselt täisvõimekad inimesed, siis kõik asjad kombineerituna muudavad selle keeruliseks,” analüüsis ta.

Lapsest saati ratastooli aheldatud Helen lisas, et liikumispuudega inimesele pole treenimisel oluline mitte esteetiline eesmärk, vaid oma füüsilise vormi säilitamine. “Potentsiaali on just laste puhul, kellel on ülioluline saada rehabiliatsiooni võimalikult varajases eas. Mina omal ajal ei saanud seda teenust, kuna võimalusi polnud. Kindlasti oleks minu puhul asjad paremad, kui oleks olnud abi vajalikul hetkel olemas.”

2.juunil Kadriorus toimuva Rimi Juunijooksu tulu annetatakse liikumispuuetega laste rehabilitatsioonilaagrile, kus lapsed saavad individuaalset, perekeskset ning grupis teostatavat rehabilitatsiooniteenust-füsioteraapiat, tegevusteraapiat ja loovteraapiat. Ürituse patrooniks on Gerd Kanter. Vaata lisaks Juunijooksu kodulehelt!