Mil moel on võimalik lõtvunud rindu (näiteks pärast rasedust ja imetamist) treenida nii, et tulemus saabuks ja ka püsiks?

See on komplitseeritud teema. See, mida me visuaalselt peame naise rinnaks ehk büstiks, koosneb rasvkoest ja näärmetest, mida treenida pole võimalik. Selle all asub rinnalihas, mida saame treeninguga mõjutada, aga lõtvunud ( väljaveninud ) rinda see kikki ei aja või siis on mõju väga tagasihoidlik. Treenida tuleks kõiki lihasgruppe ja pöörata tähelepanu seljasirutajatele ning õlalihastele. Kui saavutad rühi, et selg on sirge ja õlad taga, siis selline keha asend tõstabki visuaalselt büsti ülespoole.

Milliste harjutustega on võimalik ka kodusel emal rinnalihased toonuses hoida?

Kõige lihtsam rinnalihase baasharjutus — kätekõverdused. Kui füüsiline võimekus ei luba neid maas sirge kehaga sooritada, siis võib alustada sellest, kus käed toetuvad kõrgemale tasapinnale nt. kast, pink jms.

Kui oluline on ainult rinnalihaseid treenides teadlik toitumine?

Vahet pole, mis lihasgruppi treenitakse, õige toitumine on ca 70% tulemusest.

Kui kiiresti on võimalik näha tulemusi?

Kõik sõltub treeningintensiivsusest, toitumisest, puhkusest. Peale esimest kuud peaks olema juba muutusi märgata.

Kas ja millist rolli mängib rinnalihaseid treenides naise vanus ning võib-olla ka imetatud laste arv?

Noorematel tulevad tulemused lihtsalt kiiremini, mis ei tähenda, et vanemad ei saaks endale ilusat treenitud keha. Paraku, mida suurem vanus, seda olulisemaks lihastreening muutub. Alates kuskil 45. eluaastast hakkab meid mõjutama ka selline protsess nagu sarkopeenia ehk lihastekadu. Teadlik treening aitab säilitada ja hoida vajalikku lihasmassi alles. Rinnalihast imetatud laste arv mõjutada ei tohiks, pigem siis seda pehmet osa, mida me oleme harjunud rinnaks nimetama. Ma usun, et siin on ka tulemus naiste lõikes erinev.

Miks kaalus juurde võttes ladestub kogu rasv mujale, aga mitte rindadesse?

Kui kaal langeb, siis üldjuhul kõhnuvad ka kõigepealt nägu, siis käed jne. Kaalu juurde võttes toimub rasva ladestumine samamoodi oma skeemi järgi. Millegipärast pole rinnad tõesti esimeses järjekorras. Rolli mängivad ka inimese geneetika, hormonaalne seisund — hormoonid ja ensüümid on olulised tegurid, mis puudutab büsti suurust. Kindlasti on see teema ka inimeste lõikes erinev.

Millisel juhul on vajalik personaaltreeneri abi?

Paljud inimesed kellel on soov alustada „ uut elu”, aga kelle jaoks see treeningute ja toitumisemaailm on võõras, saaksid sedapidi parimat professionaalset nõu ja toetust. Treener teeb vastavalt sinu keha seisundile treeningkava, mis toetab sinu valitud eesmärki. Tihti oleks mõistlik kombineerida erinevaid treeninguid (lihast arendavad, rasvapõletavad jne.) Enamus harjutustest vajavad ettenäitamist ja kontrolli, treener jälgib nii tööosa kui ka puhkepausi aega, mida ise teha on keeruline. Lisaks toitumisalane nõustamine vastavalt eesmärgile. Märgatavalt suurem kasutegur, võrreldes üksi ponnistamisega.