1. Tervisele

Just praegu on õige aeg keskenduda baklažaanidele. Värsked viljad takistavad kolesterooli omandamist, viivad organismist välja toksiine, on abiks südamele, neerudele ja maksale. Pärsivad skleroosi arenemist ning sisaldavad minimaalsel hulgal kaloreid.

2. Lahti halbadest harjumustest

Baklažaanid sisaldavad hulgaliselt nikotiinhapet. Just seetõttu soovitavad arstid neid süüa kõikidel inimestel, kes on suitsetamist maha jätmas. Nii kergendatakse suitsetamisest loobumise ebameeldivaid kõrvalnähtusi.

3. Abiks ilule

Baklažaanimaskid vähendavad naha põletikku ning peavad võitlust aknega. Riivi baklažaan ning määri saadud segu 15 minutiks näole. Seejärel pese nägu sooja veega puhtaks.

4. Sinist värvi

Baklažaani ei tohi mingil tingimusel koorida, sest selle koor on väga kasulik, kuna sisaldab harvaesinevat ainet antotsüaniini. See on eriliselt tugevatoimeline antioksüdant, mis kaitseb ajurakke kahjustuste eest.

5. Ääremärkus

Valge viljalihaga baklažaane on parem praadida. Rohelise viljalihaga tuleks hautada ning neist saab valmistada maitsva baklažaani ikra . Pikad ja peenemad sobivad baklažaanirullide valmistamiseks ning sissetegemiseks. Silindrilised ja pirnikujulised sobivad raguuks, külmutamiseks ja kuivatamiseks.

Värvide järgi

Pajaroog. Pese baklažaanid, tomatid ja kollane paprika. Lase kuivada. Lõika tomatid ja baklažaanid 0,5 cm sõõrideks. Paprika puhasta seemnetest ning lõika rõngasteks. Lisa maitse järgi soola ja pipart.

Vala vormi taimeõli ning sea lõigatud köögiviljad vaheldumisi värvide järgi vormi. Peale puista peenestatud küüslauku ning aseta 20 minutiks eelkuumutatud praeahju.

Kindel valik

Osta väiksemad viljad rohelise varreosaga. Need on õrnad ega vaja enne valmistama asumist niisutamist.

Baklažaani vanust on väga lihtne kindlaks määrata. Vajuta kergelt baklažaani otsa koorele. Kui sõrmest jääb lohk, siis ei ole sinu ees just kõige värskem eksemplar.

Allikas: Dobrõje Sovetõ, august, 2018