Intuitsioon ehk vaist ehk sisetunne on meile sündides kaasa antud, kuid selle lahtiseletamine ja uurimine on keeruline. Vaist aitab meil elus tähtsaid otsuseid teha, olgu küsimus siis uue kodu või õige elukaaslase valikus või hoopis tervisemuredes. Usaldada aga tasub teadlikku ehk intelligentset intuitsiooni ning seda ei maksa segi ajada ebausu, soovide või hirmudega.

Kuigi intuitsiooni peetakse tundepõhiseks ja isegi müstiliseks, on tark sisetunne üsna ratsionaalne ning põhineb teadmistel, vaistul ja elukogemusel. Meil kõigil on olemas see sisemine jõud, kogemused ja teadmised, millele toetudes saame teha otsuseid, kui ees seisavad elu muutvad küsimused või valikud.

Tunne ära õige vaist

Kui näed vaimusilmas, mis kõik võib su lapsega kooliteel juhtuda, või muretsed, kui abikaasa sõidab pikka teed libeda ja tuisuga, siis on need sinu hirmud, mitte intuitsioon. Kui sellised hirmud ründavad, analüüsi neid rahulikult, kuid ära küta hirme üles. Lase neil lihtsalt tulla ja minna.

Meie meeled püüdlevad tasakaalu poole, aga lihtsam on järgida tavalisi mõttemalle ja õpitud eelistusi. Harilikult on hirm see, mis õigel intuitsioonil tulla ei lase. Ka tundesidemed, nagu armumine või liigne innustumine, eksitavad vaistu.

Intuitsiooni võid kontrollida näiteks kulli ja kirja viskamisega. Kui otsid vastust, viska münt maha. Kui see juhuslik tulemus tekitab pettumust, siis ütleb su vaist midagi muud.

Kuidas oma sisetunnet sisetunnet tavaelus kasutada, loe Kodutohtri veebruarikuu numbrist või portaalist kodus.ee

Kodutohtri veebruarikuu teemad
* Mahetoit: müüginipp või parem tervis?

* Ava end intuitsioonile!

* Vertiigo: kui pea käib ringi kaine peaga

* Südamehingamine aitab pinget maandada

* Väikelaps ja raud

* Stress paneb ilu löögi alla

* Sõber on sinu nägu

* Banaan: suus magus, pehme kõhus

* Ingverist indu ja iha

* Kuidas prille hooldada