Pese end tihti ja õigesti

Kuna veri on bakterite paljunemiseks sobiv keskkond, tuleks menstruatsiooni ajal ennast jooksva sooja veega pesta vähemalt kaks korda päevas, võimalusel iga kord kui sidet vahetatakse. Veejuga suuna eestpoolt tahapoole, et vältida bakterite sattumist tuppe. Seep ja dušigeel häirivad tupe normaalset mikrofloorat, kuid soovi korral võib end pesta intiimpesuvahendiga. Kindlasti ei tohiks teha tupe loputusi. Pese hoolega käsi enne ja pärast tampooni, anuma või hügieenisideme vahetamist.

Tampooniga on puhtam olemine, kuid ära jäta seda liiga kauaks tuppe

Igas suuruses tampooni tuleb vahetada 4-6 tunni järel ning kindlasti võiks osa ööpäevast olla tampoonivaba. Öösel soovitan kasutada sidet, kuna pidev tampoonide kasutamine võib häirida tupe normaalset tasakaalu. On juhuseid, kui naine unustab tampooni tuppe või ei saa seda ise kätte, siis tuleb pöörduda naistearsti vastuvõtule.

Menstruaalanum on soodne ning keskkonnasõbralik, kuid seda tuleb kindlasti peale igat korda korralikult pesta ja desinfitseerida

Võrreldes tampooniga tuleb tuppe asetatavat silikoonist topsi vahetada harvem, iga 4-12 tunni tagant. Menstruaalanum on soodsaim hügieenivahend, kuna seda saab korduvalt kasutada. Samuti ei kaasne sellega prügi ning erinevalt tampoonist ei avalda anum mõju tupekeskkonnale. Nii tampooni kui menstruaalanumaga võib päevade ajal rannas ja ujumas käia.

Hügieenisidemed võivad vahel ärritada limaskesti, seepärast eelista lõhnastamata sidemeid

Eri paksuses ja väga laias valikus saadaolevad sidemed sobivad hästi neile, kes ei soovi mingil põhjusel tupesiseseid vahendeid kasutada. Rohke veritsuse puhul võib sidet kasutada tampooni lisakaitsena. Vahel peetakse hügieenisidet ebamugavaks, kuna see eeldab teatud kujuga aluspesu kandmist, ei sobi hästi trennitegemiseks ning sellega ei saa ujuda.

Suguelu elamine päevade ajal ei ole meditsiiniliselt vastunäidustatud ning on iga paari isiklik otsus

Määrav on enesetunne ja soov olla vahekorras. Kuna säilib oht nakatuda suguhaigustesse ning samuti võib menstruaaltsükli viimastel päevadel rasestuda, on soovitav kasutada kondoomi. Tampoon tuleb enne vahekorda eemaldada.