Naised on erinevad, kuid meid kõiki ühendab midagi väga ebameeldivat — menstruatsioon. Ning valu selle ajal, kellel rohkem, kellel vähem. See tunne on väljakannatamatu ning ajab naised ahastusse. Enamik naisi on leidnud enda jaoks sobivad tabletid, mida kiiresti esimeste valusümptomite korral manustada. Küll aga ei ole vaja alati apteeki tablettide järele tormata, vaid pigem tuletada meelde unustuse hõlma vajunud nippe, kuidas kõhuvalu leevendada. Proovi järgmine kord järele!

1. Aseta kõhule kuumaveekott

Kuumaveekott on kasulik abivahend menstruatsiooni krampide vastu võitlemiseks. Lisaks aitab see hästi lõõgastuda.

2. Mine sooja vanni

Nagu kuumaveekotigi puhul, mõjub soe vesi kõhule hästi. Vanni boonus on ka see, et terve keha on sooja vee sees, mis aitab paremini iseendale keskenduda. Vanni võib lisada ka mõne tilga eeterlikku õli.

3. Masseeri oma kõhtu eeterlike õlidega

Eeterlikud õlid võivad kaasa aidata kõhuvalude vähendamisele, kuid oluline on ka kõhu õigesti masseerimine. Näiteks võib õrnalt mõlema käega mudida alakõhu piirkonda. Samuti võib asetada peopesad kõhule ning kergelt surudes teha umbes kolmkümmend korda suuri ringe.

4. Joo taimeteed

Juba aastasadu on inimesed otsinud abi loodusest ning usk taimetee kasulikkusesse on suur. Kõige paremini peaks mõjuma kummelitee, sest see sisaldab glütsiini, mis leevendab lihaskrampe.

5. Seksi!

See on arvatavasti selle nimekirja kõige meeldivam tegevus. Seks vabastab õnnehormoone ning orgasmid lõdvestavad keha. Lisaks aitab seks vabaneda kehal kiiremini menstruaalverest, mille tõttu võib päevade kestvus jääda lühemaks.

6. Maga palju

Magamine on enamike naiste lemmiktegevus päevade ajal, kuid magama jäämine on tõeline õudus. Magusad unemõtted hakkavad tulema ja... järgmine uskumatu valusööst. Looteasendis olemine peaks aitama kiiresti magama jääda.

7. Joo piisavalt vett

Juua tasuks külma vee asemel sooja või leiget vett. See lõdvestab lihaseid. Kui sa ei ole harjunud palju vett jooma, võid proovida süüa erinevaid puu- ja köögivilju, sest nendes on ka suur vedelikusisaldus. Samuti maitsevad need hästi ja on tervislikud.

8. Söö erinevaid taimi ja vürtse

Ingver ja kaneel vähendavad verejooksu ning on ka muidu kasulikud. Apteegitilli seemned aitavad menstruatsiooni krampide vastu. Neid tasub erinevatele toitudele ja jookidele lisada!

9. Ära unusta vitamiine ja mineraale

Päevade ajal tasub menüüsse lisada kaltsiumirikkaid toite, näiteks brokkolit, mandleid ja jogurtit. D-vitamiin aitab organismil paremini kaltsiumit omandada. E-vitamiin aitab samuti krampide vastu.

10. Tee trenni

Trenni tegemine võib päevade valu ajal tunduda võimatu, kuid igasugune liigutamine aitab. Ka väike jalutuskäik on parem kui lihtsalt istumine. Ka jalgrattasõit ja jooga annavad hea tulemuse.

11. Lõpeta osade toitude söömine mõneks ajaks

Lõpeta kohvi joomine menstruatiooni ajal ära! Jah, see kõlab nagu katastroof, kuidas küll alustada päeva ilma tassi kohvita? Kuid kofeiin muudab kõhuvalu ja krambid hullemaks. Päevade ajal isutab ka rasvaste ja soolaste toitude järele, kuid neid peaks vältima.

12. Tee endale punktmassaaži

Punktmassaaž on tõhus valu vähendamise vahend. Punktid, mida oma kehal vajutada, on näiteks punkt nimega Energiameri, mis asub kaks näppu nabast allpool, ning punkt sellest omakorda kaks näppu allpool.

Allikas: Brightside