Need lihtsad nipid aitavad sul lasta vabaks negatiivseid emotsioone ja mõtteid. Peale nende tegemist tunned end kindlasti palju rohkem lõdvestununa.

Hinga kolm korda sügavalt sisse-välja

See on kõige lihtsam iseenda maha rahustamise viis, mis on ka kõige levinum. Me kõik teame seda ja oleme tüdinenud selle lugemisest kõikidest eneseabi õpikutest, kuid see tõesti toimib. See nõks on aga kerge ununema, mistõttu peaks selle tegemist rohkem endale meelde tuletama. Sügava hingamisega keskendud ainult iseendale ja oma mõtetele, see on hea viis ennast korraks ümbritsevast välja lülitada.

Painuta oma külgesid

Iga inimene, kellel on istuv töö, peaks vahepeal püsti tõusma ja ennast igatepidi painutama. See võib kontori keskkonnas tunduda imelik, kuid kui piisavalt palju inimesi mõtleks oma tervise peale ja venitaks ennast regulaarselt, siis ei tunduks see tegevus enam veider. Ka painutamise ajal saad mõeda ainult enda ja oma keha peale ja tunnetada kõiki valusaid ja pinges kohti ning neile keskenduda.

Rullu massaažirulli peal

Massaažirulli peal rullumine aitab vabastada sidekudede vahele kogunenud pinget ja sellega piisav treenimine muudab sind ka painduvamaks. Paljud inimesed ei saa pidevalt massööri juures käia, kuid massaažirulli õigesti kasutades ei ole see isegi vajalik.

Mine magneesiumivanni või võta seda lisandina juurde

Paljud inimesed ei saa öösiti normaalselt magada rahutute jalgade sündroomi pärast. Peaaegu alati on see seotud liiga vähese magneesiumi tarvitamisega. Magneesium aitab aga närvisüsteemil puhata ja paremini magada. Väljapuhanud inimesed ei ole nii pinges.

Söö vitamiinirohket ja antioksüdantidega rikastatud toite

Kui su elutempo on kiire ja pingeline, siis paratamatult kannatab ka söödava toidu kvaliteet ja inimesed valivad pigem kiirtoite. Kuid niimoodi ei tarbi sa piisavalt vitamiine ega söö toitainerikast sööki. Õige toitumine tekitab hea enesetunde ja kui sa tunned ennast hästi, ei teki ka kehasse pinge niivõrd kiiresti. Jah, söömine või toiduvalmistamine võtab rohkem aega kui ühe minuti, aga tulemus on püsiv ja kõike seda aega väärt.

Tee vaagnapõhjalihaste harjutusi

Istuv töö muudab vaagnapõhjalihased nõrgaks, mistõttu on eriti naistel oluline neid pidevalt treenida, sest niimoodi ei teki hiljem põiepidamatust ja orgasmid on tugevamad. Vaagnapõhjalihaste harjutusi saab teha igal pool ja igal ajal, kasvõi keset koosolekut ja keegi ei saa aru.

Allikas: Mindbodygreen