Kui sa oled üks nendest, kes ilma lõunauinakust unistama kohe üldse kuidagi ei saa, siis meil on sulle üke väga hea uudis. Nimelt on nendel inimestel, kes teevad ühe kosutava lõunauinaku, lausa 50% väiksem võimalus saada südameinfarkt, selgub allikas British Medical Journal avaldatud uuringus.

Šveitsi ülikooli läbiviidud uuringus hoiti silma peal umbes 3400-l inimesel viie aasta jooksul, ja nad olid vanuses 35-75. Viie aasta jooksul vaadeldi lisaks lõunauinakute tegemisele ka keskmist lõunauinakut.

Uuringu vältel oli kokku 155 südameinfarkti juhtumit. Inimestel, kes tegid vähemalt 1-2 lõunauinakut nädala jooksul, neil oli poole vähem infarkti juhtumeid kui inimestel, kes ei teinud mitte ühtegi uinakut.

Samuti selgus uuringu käigus, et inimesed, kes tegid lõunauinakut, olid üleüldiselt rohkem tervemad, sest kuna nad said lubada endale uinaku tegemist, tähendas see, et nad olid rohkem organiseeritud, mõtlesid läbi oma päeva tegemisi ning said vabalt lubada endale ühte pisikest mõnusat uinakut.

Allikas: Lad Bible