Marko (38), Veiko (40), Andres (44) ja Kristjan (42) on kamp kamraade, kes sõbrad juba pikki aastaid ning keda võib üheskoos leida plaate keerutamas Pühamüristuse nime alt. Novembris tulid mehed kokku, tähistasid Pikema Sõpruse Päeva ja tegid omal nahal selle nii hirmsasti kardetud tervisekontrolli läbi. Ooteruumis tehti nalja kummikinnaste ja muu üle, mis kõigil meestel esimese hooga tervisekontroliga seostub, aga näha oli, et tegelikult peitus selle nalja taga siiski teatav hirm ja pelgus. Seda suurem oli aga meeste rõõm, kui saadi teada, et tehtav tervisekontroll koosneb ainult vererõhu mõõtmisest ja vereproovist.
Kristjan: "Tunnistan, et ilma sõprade eestvedamiseta poleks mina arstil käiku ette võtnud. Seega soovitus aktiivsematel meestel härjal sarvist haarata ja sõbrad ise arsti juurde vedada”.

Veiko lisas, et tema soovitus on kindlasti juurde võtta ka arstikonsultatsioon tulemuse selgituseks: "Spetsialistiga tulemuste analüüs oli igati kasulik nii tulemustest arusaamiseks, kui ka nõuanded parendusteks. Üldiselt võis rahule jääda. Hinnati klassikaliseks põhjamaa meesinimeseks - gramm kōrge kolesterool + põgus D vitamiini defitsiit."

Marko ütleb kergendusega, et tema tulemused olid õnneks kõik korras. "Kommentaariks võin öelda, et kogu protsess oli oluliselt kiirem ja lihtsam, kui ette kujutasin. Mingisuguse eelarvamuse tekitasid erinevad müüdid, mis meeste tervisekontrolliga kaasas käivad, aga oli hoopis väga lihtne veretest,” lisab mees.

Kutsume mehi koos sõpradega veetma ühte päeva novembris, mil veedetakse päev oma sõprade seltsis ja läbitakse üheskoos ka tervisekontroll. Pikema Sõpruse Päeva raames on võimalik teha nii tasuta kui tasulist tervisekontrolli ja kutsume osalema kõiki mehi vanuses 30 kuni 60 eluaastat. Koostöös tervisevaldkonna professionaalidega kaardistasime olulisemad tervisenäitajad, mida mehed Pikema Sõpruse Päeva raames saavad analüüside abil kontrollida. Selle käigus saavad mehed oma tervise kohta arusaadava ja ajas võrreldava statistika, mille põhjal teha edasisi elustiili valikuid. Pikema Sõpruse Päev – see on meeste ühine koosoldud aeg, et tähistada oma sõprust, head tervist ja üheskoos pikendada tervelt elatud aastaid. Rohkem infot kampaania kohta leiad www.pikemsoprus.ee või meie FB lehelt https://www.facebook.com/pikemsoprus/
Ole mees ja hooli!