Ühe Tokyo instituudi poolt viidi läbi uuring, kust selgus, et kui keskealine 50ndates eluaastates naine on õnnelik ja kõrge enesehinnanguga, siis on palju väiksem tõenäosus, et peale 70ndaid eluaastaid tabab teda dementsus.

Uuringus anti positiivsema ja negatiivsema ellusuhtumisega naistele teste, mis koosnesid mõttekiiruse hindamisest, mälu võimekusest ja suulisest kõnest. Naised, kes on parema ellusuhtumisega, usuvad endasse ja on positiivsed, tegid ülekaalukalt kõikides testides parema tulemuse, kui negatiivse ellusuhtumisega naised.

Uuringu läbiviijad kinnitasid, et kui inimene on õnnelik ja tunneb end oma nahas hästi, teeb ta alateadlikult paremaid otsuseid ja tegevusi, mis ei lase tekkida dementsusel.

Positiivsed inimesed ei lase tekkida stressil ja ärevusel, mis on tunded, mis kahjustavad ajuosakesi, mis on seotud emotsioonide, mõtete ja mäluga.

Kui inimesel on kõrge enesehinnang, on ta ka palju sotsiaalsem, mis tähendab rohkemate inimestega suhtlemist, mis on vanas eas väga oluline tegur.

Uuringu läbiviijad soovitavad juba noorena hoida positiivset ellusuhtumist, veeta palju aega sõprade ja perega ning hoida oma sotsiaalne ringkond piisav, et tunne oleks kogu aeg hea ja et keskeakriis ei tekiks. Siis on ka suur võimalus, et oled vanaduses hoopis õnnelik, mitte dementne.

Allikas: DailyMail