Sügav hingamine

Sea end mugavalt sisse, lama selili voodis või põrandal patjadel. Hinga sügavalt nina kaudu sisse. Tunneta, et su kõht täituks õhuga. Hinga nina kaudu välja. Aseta üks käsi kõhule ja teine rinnale. Kui sa hingad sisse, tunneta oma kõhtu tõusmas. Kui hingad välja, tunneta kõhtu vaikselt langemas. Käsi, mis asetseb kõhul, peaks liikuma rohkem kui käsi, mis asetseb rinnal. Jätka harjutust, kuni tunned, et oled täielikult rahunenud.

Keskendunud hingamine

Sule silmad ja hinga paar korda sügavalt sisse. Samal ajal kujuta ette, et sind ümbritsev õhk on rahulik ja sinu ümber on kõik hästi. Tunneta rahulikkust läbi terve oma keha. Kui sa hingad välja, siis visualiseeri kõiki oma muremõtteid kadumas ja proovi end viia täieliku rahu seisundisse. Kui jätkad hingamist, siis sissehingamisel kinnita endale oma mõtetes: "ma hingan sisse rahu ja vaikust". Väljahingamisel ütle endale: "ma hingan välja stressi ja pinget". Jätka, kuni tunned end paremini.

Lihaste lõdvestamine hingamisharjutuste abil

Lisaks närvilistele mõtetele on kindlasti ka sinu keha pinges. Kui sa lihaseid ei lõdvesta, võid üks hetk silmitsi seista terviseprobleemidega. Heida põrandale pikale ja hinga sügavalt sisse, proovides samal ajal pingutada oma jalalihaseid. Välja hingates lõdvesta neid nii palju kui suudad. Tee seda kõigi oma pinges kehaosadega - käed, kael, nägu, rind, sõrmed, kõht...

Allikas: WebMd