Nõuanne 1: naerge südamest ja hoidke enda ümber positiivset õhkkonda

Kui oled õnnelik ja optimistlik, funktsioneerib sinu immuunsüsteem palju paremini. Kui oled depressioonis, on ka immuunsüsteem depressioonis. Mida tugevam on stressor, seda tugevam on selle mõju immuunsüsteemile.

Naerge koos lähedastega. Vaadake elu läbi huumoriprisma. Ega asjata öelda, et naer on parim ravim.
Naerdes vabastab keha heaoluhormoone, mis aitavad vähendada stressi.

Nõuanne 2: vältige pikaaegset stressiseisundit nii palju kui võimalik

Stress tõstab kehas adrenaliinitaset, mis omakorda nõrgendab immuunsust. See teeb sind vastuvõtlikumaks infektsioonidele, vähile ja muudele haigustele. Immuunsüsteemi depressioon on tavaliselt stressiga võrdväärne. Suurem stress seostub suurema negatiivse mõjuga immuunsusele.
Ära unusta, et stressi ei tekita mitte olukorrad ise, vaid meie suhtumine nendesse olukordadesse. Stressist ja sellega tegelemisest räägime lähiajal pikemalt.

Nõuanne 3: magage vähemalt 7 tundi ööpäevas

Me kõik teame, et täiskasvanud vajavad vähemalt 7 tundi und ööpäevas. Kui suur on sinu keskmine unetundide arv? Sügava une ajal vabastatakse tugevaid immuunsust edendavaid faktoreid. Seega on hea kvaliteediga uni tähtis, et tulla toime stressiga ja tõsta immuunsust.

Nõuanne 4: liikuge regulaarselt

Vere- ja lümfiringe transpordivad kõiki immuunsuse elemente. Liikumine hoiab vere- ja lümfiringe töös. Samuti toodab keha pärast trenni heaoluhormoone, mis teevad õnnelikuks.

Kui sa liigud päevas keskmise pulsisagedusega vähemalt 30 minutit, oled teinud oma kehale suure heateo.

Nõuanne 5: toituge tervislikult ja mitmekülgselt

Delfi Naistekas ja toitumisterapeut Jaanika Tapver toovad lähipäevadel lugejateni pikema ülevaate, kuidas eriolukorra ajal tervislikult ja mitmekülgselt toituda.