Need on toiduained, mida ei tohiks sügavkülma panna, sest peale külmumist ja uuesti üles sulatamist ei ole need enam kõlblikud:

  • Kõik salatilised — Rooma salat, jääsalat, lehtkapsas jne
  • Riis
  • Piim
  • Jogurt
  • Kurk
  • Kartulid (mitte friikartulid, mis nagunii on sügavkülmutatud)
  • Ürdid

Sügavkülmutamiseks head toiduained on köögiviljad, puuviljad, kastmed, liha, ja kala. Kui kaua säilib sügavkülmutatud toit?

  • Rasvased toidud, näiteks peekon ja vorst, säilivad kuni kolm kuud.
  • Või kestab kuni neli kuud.
  • Rasvasem kala, näiteks sardiinid ja lõhe, säilivad neli kuud.
  • Supid ja kastmed kolm kuud.
  • Saiakesed neli kuud.
  • Hakkliha säilib samuti neli kuud.
  • Leib võib sügavkülmutatuna vastu pidada kuni pool aastat.
  • Lamba-, kana-, sea- ja kalkuniliha samuti kuni pool aastat.
  • Valge kala ja külmutatud puuviljad võib säilida ligi kaheksa kuud.

Allikas: DailyMail

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid