Kui see hetk kätte jõuab, on vaja kiiresti tegutseda, et sinu ilusad juuksed ei muutuks väga hõredaks. Enamasti peitub juuste äkilise väljalangemise põhjus viies teguris:

1. Hormoonid

Enamik naisi seisab juuste väljalangemise murega silmitsi kas raseduse ajal või kohe peale rasedust, sest hormoonid mõjutavad. Kui hormoonid on kehas paigast ära, võivad näkku tekkida punnid ja juuksed hakata välja langema. Enamasti lõppeb see probleem mõne kuuga.

2. Kilpnäärme probleemid

Kui kilpnäärme hormoonid eralduvad kehasse ühtlaselt, siis on ainevahetus, seedimine ja juuksed korras. Kui aga kilpnäärmes tekivad probleemid, on tihtipeale esimeseks märgiks just see, et juuksed hakkavad tavalisest rohkem välja langema.

3. Rauapuudus

Rauapuudusele võivad viidata mitmed märgid — nõrkus, halb enesetunne ja nagu näha, siis ka probleemid juustega. Kui sul ei ole probleeme kilpnäärmega ja rase sa ka ei ole, võid kaaluda veretesti tegemist, et näha, ehk seisneb su mure just rauapuuduses.

4. Söömishäire

Kui sul on söömishäire, siis ilmselgelt ei saa su keha piisavalt vajalikke toitaineid ja seetõttu hakkavad ka juuksed kiiresti välja langema.

5. Stress

Stress mõjutab paljusid asju meie kehas, stressi tõttu võtavad inimesed kas kaalust alla või juurde, tekivad vistrikud, unehäired ja igasugused muud iseärasused. Kui ükski eelnev tegur ei näi sinu puhul sobivat ega anna vastust küsimusele, miks sul on järsku juuksed välja langema hakanud, siis mõtle nüüd põhjalikult — kas sul on viimasel ajal palju stressi olnud? Mida sa selle vastu teha saaksid?

Allikas: Huff Post