Maitsev ja väga kasulik ehk viis head põhjust, miks sel suvel rohkem kiivit süüa
Lisaks sellele, et kiivi maitseb väga hästi ja on küllaltki ilusa välimusega, on tal mitu kasulikku omadust, mille pärast tasuks seda senisest rohkem süüa.
Korralik C-vitamiini allikas
Seda teame me kõik, et apelsinid ja sidrunid sisaldavad palju C-vitamiini, aga kiivi sisaldab ka, ja väga palju! Kui kõrvutada sada grammi kiivit saja grammi apelsini või sidruniga, siis kiivi sisaldab lausa kaks korda rohkem C-vitamiini.
Aitab magada
Mitmed allikad kinnitavad, et need inimesed, kellel on raskusi magama jäämisega või maadlevad nad hoopiski halva unega, nad võiksid enne magamaminekut süüa ühe kiivi ära.
Seedimisele hea
Need, kellel on probleemid seedimisega või kõhukinnisusega, ka nende hädade puhul peaks mõõdukas koguses kiivi söömine aitama.
Särav nahk
Kiivi on aluseline ja see tähendab, et see aitab võidelda happeliste toitude tagajärgede vastu. Enamik inimesi tarbib iga päev happelisi toite ja nahale ei mõju see hästi. Oluline on oma keha tasakaalus hoida ja selleks sobib kiivi hästi.
Vitamiinirikas
Lisaks C-vitamiini kasulikkusele, mis sai juba ülal mainitud, sisaldab kiivi ka A-vitamiini, B12-vitamiini, E-vitamiini, rauda ja magneesiumit. Igati kasulik!
Allikas: Ndtv food