Austraalia hambaarstid soovivad panna inimestele südamele, et kui nad oma keelel märkavad järgmisi sümpotmeid, peaks nendega tegelema ja kui need iseenesest mõne aja jooksul ei kao, võiks nendega igaks juhuks arsti juurde minna.

Valged laigud keelel

Valged laigud ei ole enamasti ohtlikud, need on märk halvast suuhügieenist, suitsetamisest või liigsest alkoholi tarvitamisest. Proovi paar nädalat hoiduda oma tervist kahjustavatest harjumustest, puhasta oma keelt regulaarselt ja vaata, kas laigud kaovad. Kui ei, näita neid igaks juhuks arstile.

Maasikakeel

Kui sinu keel on muutunud tavapärasest punasemaks ja seal on täpikesed nagu maasikal, siis see tähendab, et su suu on kuiv ja sa peaksid rohkem vett jooma. Aga see võib tähendada ka mõne vitamiini puudust, näiteks B12 vitamiini oma. Või on see märk stressist või mõne toiduaine talumatusest.

Väikesed valusad muhud

Tekivad tavaliselt peale vürtsika või liiga kuuma toidu söömist. Ei ole midagi ohtlikku, need teevad küll sulle valu, aga selle peab ära kannatama ja lihtsalt ootama, et need iseenesest kaoksid. Sel ajal kui need paranevad, võiksid hoiduda liiga kuuma ja vürtsika toidu söömisest ning eelistada midagi magedamat, et paranemine saaks kiiremini toimuda.

Valusad punnid

Vahel tekivad keelele ka valusad punnid, need võivad tekkida ükskõik kuhu, näiteks küljele või keele otsa. Osadel juhtudel püsivad need seal lausa mitu nädalat ja mõnel eriti valusal juhul takistavad need rääkimist ja söömist. Kui sul on nii hull, peaksid kindlasti arsti juurde minema.

Allikas: Daily Mail