Helen Tzouganatos on kokk ja lihtsate gluteenivabade roogade kokaraamatu autor ning allikas Daily Mail avaldab ta mõned vead, mida inimesed kipuvad oma köögis väga lihtsalt tegema, aga neid on tegelikult sama lihtne ka vältida ja toit muutub kindla peale paremaks.

Mis vigu inimesed siis toiduvalmistamisel teevad?

Vähene maitsestamine

Paljud inimesed eelistavad toitu tellida restoranist, selle asemel et ise teha, sest mujal tehtud toit maitseb paremini. Miks see nii tundub? Helen kinnitab, et restoranides lihtsalt maitsestatakse toitu piisavalt ja see muudabki toidud niivõrd heaks. Katseta erinevate maitseainetega ja ära karda neid kasutada. Liska soolale ja piprale on ju olemas nii palju erinevaid huvitavaid maitseaineid.

Liiga palju toitu pannil

Kui on kiire, siis inimesed viskavad korraga kõik toiduained pannile, hoolimata sellest, et kõik toiduained ei küpse sama kaua. Lõpptulemusel jääb toit niiske ja kohati veidra tekstuuriga, sest mõned asjad ei ole piisavalt küpsed ja teised jällegi on seest veel toored.

Liha süüakse kohe peale küpsetamist

Kui teha liha, peaks kuldreegel olema see, et lihal lastakse pärast küpsetamist seista vähemalt pool sellest ajast, mis teda küpsetati. Kui niiviisi teha, on maitseelamus mahlasem.

Küüslaugu kõrvetamine

Kas teadsid, et küüslauk peaks kuumal pannil olema kõigest pool minutit? Kui kaua sina seda seal tavaliselt hoiad? Süüa tehes tuleb kõigepeal panna pannile sibul ja küüslauk on üks viimastest asjadest. Paljud inimesed panevad pannile aga sibula ja küüslaugu koos ning tulemuseks on üks täielikult kõrbenud küüslauk.